Vorige

Landingsbaan: uitkering (voorlopig) altijd vanaf 60 jaar

08 januari 2021 Annelies Bries Werkgevers

Via een landingsbaan kunnen oudere medewerkers minder gaan werken in aanloop van hun pensioen. Neemt een medewerker op vroegere leeftijd dan 60 jaar een landingsbaan? Dan zal hij hiervoor (voorlopig) geen uitkering meer krijgen. Vanaf 1 januari 2021 krijgen ze maar een uitkering vanaf 60 jaar.

Leestijd: Later lezen?

Wat zijn de voorwaarden om een landingsbaan te nemen?

Een werknemer kan een gewone landingsbaan nemen om zijn loopbaan te verminderen met 1/2 of 1/5 vanaf 55 jaar. Hij kan hiervoor pas een uitkering verkrijgen vanaf 60 jaar.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere vormen van landingsbaan waar de landingsbaan bij de werkgever al mogelijk is vanaf 50 jaar. Het gaat om werknemers die:

  • een zwaar beroep uitoefenden gedurende een bepaalde periode;
  • een lange loopbaan uitoefenden gedurende een bepaalde periode;
  • werken in een onderneming in moeilijkheden of herstructurering.

Voor deze werknemers is er sinds 1 januari 2021 eveneens maar een recht op uitkering vanaf 60 jaar, aangezien de kader-cao (cao nr. 137), die een uitkering vanaf een lagere leeftijd (55 of 57 jaar afhankelijk van de vorm van het tijdskrediet) toeliet, niet meer van kracht is.

Wat wil dat concreet zeggen? Alle werknemers jonger dan 60 jaar , die vanaf 1 januari 2021 een (bijzondere) landingsbaan aanvatten, zullen geen uitkering meer kunnen genieten. De RVA zal de (bijzondere) landingsbaan voor werknemers jonger dan 60 jaar enkel toekennen zonder RVA-uitkering. Werknemers die een bijzondere landingsbaan aanvatten tussen 55 en 59 jaar zullen voortaan dus ook geen mogelijkheid meer hebben om de uitkering vanaf deze vroegere leeftijd te verkrijgen.

Dit kan echter nog veranderen als de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad een nieuwe interprofessionele cao afsluiten waarin dit opgenomen is. Of de RVA, zodra er een kader-cao en een uitvoerende sectorale cao is, een regularisatie met terugwerkende kracht zal toestaan voor werknemers wiens landingsbaan is aangevat vanaf 1 januari 2021 is nog onduidelijk. Acerta houdt je uiteraard verder op de hoogte van de ontwikkelingen.

Eerste hulp bij tijdskrediet en thematisch verlof?

Laat je ondersteunen door onze ervaren experts en besteed je administratie uit.

Ik wil ondersteuning

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer
Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?
Werkgevers

Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?

15 juni 2022 Nele Mertens

Het einde van de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid nadert met rasse schreden. Vanaf 1 juli 2022 kan je er als werkgever geen beroep meer op doen en zal de uitkering voor tijdelijke werkloosheid weer 65% van het geplafonneerd gemiddeld loon bedragen.

Lees meer