Vorige

Landingsbaan: uitkering (voorlopig) altijd vanaf 60 jaar

08 januari 2021 Annelies Bries Werkgevers

Via een landingsbaan kunnen oudere medewerkers minder gaan werken in aanloop van hun pensioen. Neemt een medewerker op vroegere leeftijd dan 60 jaar een landingsbaan? Dan zal hij hiervoor (voorlopig) geen uitkering meer krijgen. Vanaf 1 januari 2021 krijgen ze maar een uitkering vanaf 60 jaar.

Leestijd: Later lezen?

Wat zijn de voorwaarden om een landingsbaan te nemen?

Een werknemer kan een gewone landingsbaan nemen om zijn loopbaan te verminderen met 1/2 of 1/5 vanaf 55 jaar. Hij kan hiervoor pas een uitkering verkrijgen vanaf 60 jaar.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere vormen van landingsbaan waar de landingsbaan bij de werkgever al mogelijk is vanaf 50 jaar. Het gaat om werknemers die:

  • een zwaar beroep uitoefenden gedurende een bepaalde periode;
  • een lange loopbaan uitoefenden gedurende een bepaalde periode;
  • werken in een onderneming in moeilijkheden of herstructurering.

Voor deze werknemers is er sinds 1 januari 2021 eveneens maar een recht op uitkering vanaf 60 jaar, aangezien de kader-cao (cao nr. 137), die een uitkering vanaf een lagere leeftijd (55 of 57 jaar afhankelijk van de vorm van het tijdskrediet) toeliet, niet meer van kracht is.

Wat wil dat concreet zeggen? Alle werknemers jonger dan 60 jaar , die vanaf 1 januari 2021 een (bijzondere) landingsbaan aanvatten, zullen geen uitkering meer kunnen genieten. De RVA zal de (bijzondere) landingsbaan voor werknemers jonger dan 60 jaar enkel toekennen zonder RVA-uitkering. Werknemers die een bijzondere landingsbaan aanvatten tussen 55 en 59 jaar zullen voortaan dus ook geen mogelijkheid meer hebben om de uitkering vanaf deze vroegere leeftijd te verkrijgen.

Dit kan echter nog veranderen als de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad een nieuwe interprofessionele cao afsluiten waarin dit opgenomen is. Of de RVA, zodra er een kader-cao en een uitvoerende sectorale cao is, een regularisatie met terugwerkende kracht zal toestaan voor werknemers wiens landingsbaan is aangevat vanaf 1 januari 2021 is nog onduidelijk. Acerta houdt je uiteraard verder op de hoogte van de ontwikkelingen.

Eerste hulp bij tijdskrediet en thematisch verlof?

Laat je ondersteunen door onze ervaren experts en besteed je administratie uit.

Ik wil ondersteuning

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Akkoord over begroting: welke beslissingen zijn genomen?
Werkgevers

Akkoord over begroting: welke beslissingen zijn genomen?

13 oktober 2021 Miet Vanhegen

De regering heeft een akkoord bereikt over de begroting. Arbeidsmarkthervormingen en fiscale wijzigingen zijn voorzien. Welke maatregelen zijn relevant voor werkgevers? We sommen ze voor jullie op.

Lees meer
Sectorale onderhandelingen 2021-2022
Werkgevers

Sectorale onderhandelingen 2021-2022

12 oktober 2021 Leen Smeets

Om de twee jaar onderhandelen de sectoren over nieuwe sectorale akkoorden. Wat is een sectoraal akkoord? Zijn er grenzen aan een sectoraal akkoord? Wat met de coronapremie? We geven een antwoord op de belangrijkste vragen over de sectorale onderhandelingen van 2021-2022.

Lees meer
Meer thuiswerk, minder loopbaanonderbrekingen?
Werkgevers

Meer thuiswerk, minder loopbaanonderbrekingen?

06 oktober 2021 Annelies Bries

Heeft thuiswerk ervoor gezorgd dat er minder nood is aan structurele loopbaanonderbreking? De voorbije maanden werd er beduidend minder beroep gedaan op tijdskrediet en thematische verloven zoals ouderschapsverlof of palliatief verlof.

Lees meer