Vorige

Tijdelijke werkloosheid daalt, arbeidskrapte laat zich voelen

15 juli 2021 Dirk Vanderhoydonck Werkgevers

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal tijdelijke werkloze werknemers nog nooit zo laag geweest als in juni 2021. Onderzoek van Acerta toont aan dat 5,2 % van de werknemers in België minstens één dag tijdelijk werkloos was. Het systeem van tijdelijke werkloosheid heeft organisaties geholpen om de moeilijke periode te overbruggen, maar ondertussen worden bedrijven opnieuw geconfronteerd met de schaarste aan talent op de arbeidsmarkt.

Leestijd: Later lezen?

Tijdelijke werkloosheid dooft uit

In juni 2021 werd slechts 1,9 uur van de arbeidstijd niet gepresteerd door tijdelijke werkloosheid vanwege corona. Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie zakt dat percentage onder de 2 %. Vooral de horecasector en de maak- en metaalindustrie doen nog beroep op tijdelijke werkloosheid vanwege corona. Daar werd respectievelijk 10 % en 4 % van de arbeidstijd niet gepresteerd.

De horecasector werd zwaar getroffen door de coronacrisis, dus het is geen verrassing dat daar nog het meest tijdelijke werkloosheid is. De verklaring voor de tijdelijke weerloosheid in de maak- en metaalindustrie ligt dan weer bij het wereldwijde tekort aan grondstoffen en materialen, die de voorraadketens onstabiel maken.

Verder bleek nog uit het onderzoek dat tijdelijke werkloze werknemers in juni 2021 gemiddeld 6,7 dagen thuis zaten. Ook dat is het laagste cijfer sinds de start van de coronacrisis. Conclusie op basis van deze cijfers? Tijdelijke werkloosheid vanwege corona lijkt stilaan uit te doven.

Schaarste aan talent

Ondertussen herleeft de arbeidsmarkt en laat de arbeidskrapte zich (opnieuw) voelen. De golf van arbeidskrapte dreigt zelfs hoger te zijn dan vóór de coronapandemie, waardoor bedrijven echt creatief zullen moeten zijn om die golf het hoofd te bieden. Om- en herscholen is één van de mogelijke oplossingen. Maar ook het delen van werknemers, of in- of outsourcing zijn potentiële pistes.

Outsourcing op maat van jouw organisatie?

De experts van Acerta ondersteunen je flexibel met de hr- en payrolldiensten die je nodig hebt - waar, wanneer en hoe jij dat wenst. Zo kan jij je vol vertrouwen concentreren op je kernactiviteiten.

Laat je ondersteunen

Deel dit artikel

Dirk Vanderhoydonck

Geschreven door Dirk Vanderhoydonck

Director Flexsourcing

Gerelateerde artikels

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?
Werkgevers

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?

20 juli 2021 Ellen Van Grunderbeek

Het overlegcomité zat op 19 juli opnieuw samen om de coronamaatregelen te bespreken. Wat werd er beslist? En hebben die beslissingen een impact op bedrijven? Acerta geeft een overzicht.

Lees meer
Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven
Werkgevers

Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven

16 juli 2021 Miet Vanhegen

Op 14 juli werd de nieuwe versie van de Generieke Gids gepubliceerd. Door de gewijzigde overheidsmaatregelen, was de vorige versie van de Generieke Gids aan wijziging toe.

Lees meer
Acerta verwelkomt medewerkers opnieuw op kantoor
Werkgevers

Acerta verwelkomt medewerkers opnieuw op kantoor

13 juli 2021 Katrien Schrever

We mogen ondertussen de dagen van het verplichte thuiswerk achter ons laten, maar we laten niet alles achter. Laat je inspireren door de initiatieven die we bij Acerta nemen.

Lees meer