Vorige

Welke sociaal-juridische wijzigingen zijn er in oktober?

30 september 2021 Miet Vanhegen Werkgevers

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in oktober.

Leestijd: Later lezen?
Kostenvergoeding dienstreizen

De kostenvergoedingen voor binnenlandse dienstreizen die werkgevers uit de privésector belastingvrij kunnen betalen aan hun werknemers, worden verhoogd. De nieuwe bedragen, die vanaf 1 oktober 2021 gelden, lees je in dit artikel.

Geen mondmaskerplicht meer

In bedrijven valt de mondmaskerplicht vanaf oktober weg, en ook in horeca en winkels zullen zowel klanten als personeel vanaf 1 oktober geen mondmasker meer moeten dragen. De regionale overheden kunnen het dragen van een mondmasker wél nog verplichten als de coronasituatie zou verslechteren en/of er een te lage vaccinatiegraad is. Je leest er hier meer over.

Bedrijven mogen vaccinatiegraad opvragen

Wil je graag de vaccinatiegraad in jouw onderneming weten? Je kan de vraag stellen aan de arbeidsarts van de interne of externe preventiedienst van je onderneming. Het doel is om in ondernemingen waar de vaccinatiegraad laag is, mensen te sensibiliseren en niet-gevaccineerden te overtuigen om zich alsnog te laten vaccineren. Hiervoor moet de werkgever samenwerken met de preventiedienst en de sociale partners. Je leest er meer over in dit artikel.

Internationaal paspoort voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Een business trip naar het Verenigd Koninkrijk? Het vergt ondertussen al wat meer voorbereidingswerk vanwege de Brexit. Vanaf 1 oktober heb je trouwens een internationaal paspoort nodig om naar Groot-Brittannië te reizen.

Verlenging tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (corona)

Zwaar getroffen door (de gevolgen van) het coronavirus? Dan zal je nog tot het einde van 2021 beroep kunnen doen op de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Je leest er meer over in deze blog.

Verschillende steunmaatregelen lopen af

Hoewel tijdelijke werkloosheid verlengd wordt, zullen niet alle coronasteunmaatregelen blijven bestaan na 30 september. Er zijn ook een aantal steunmaatregelen waarop je geen beroep meer zal kunnen doen vanaf 1 oktober. Het gaat om verschillende flexibiliteitsmaatregelen om personeel in te zetten, de verhoogde vrijgestelde thuiswerkvergoeding, het inzetten van gepensioneerden en de loongrenzen voor beslag en loonoverdracht. Meer details lees je in dit artikel.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

Acerta_Miet Vanhegen.png

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer
Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?
Werkgevers

Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?

15 juni 2022 Nele Mertens

Het einde van de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid nadert met rasse schreden. Vanaf 1 juli 2022 kan je er als werkgever geen beroep meer op doen en zal de uitkering voor tijdelijke werkloosheid weer 65% van het geplafonneerd gemiddeld loon bedragen.

Lees meer