Vorige

Handelszaken moeten elektronisch betalen toelaten

10 juni 2022 Zelfstandigen

Wist je dat 89% van de consumenten in België het liefst elektronisch wil betalen? Dat blijkt uit onderzoek van Bancontact Payconiq Company. Als je een Belgische handelaar bent en alleen maar cash aanvaardt in je zaak, dan zijn er binnenkort veranderingen op komst. Vanaf 1 juli 2022 zal je verplicht ook elektronische betalingen moeten aanvaarden, volgens een nieuwe wetgeving. Hiermee wil de overheid enerzijds inspelen op de nieuwe verwachtingen van consumenten, maar anderzijds ook fraude verder aanpakken.

(Artikel in samenwerking met Worldline)

Leestijd: Later lezen?

Nieuwe wetgeving elektronisch betalen

Voor wie geldt de wetgeving?

Klein of groot, retail of horeca… De nieuwe wetgeving geldt voor alle Belgische bedrijven. Zowel de vrije beroepen als alle personen, verenigingen of administraties die economische activiteiten verrichten, vallen onder deze regeling. Twijfel jij of jouw zaak ook onder de nieuwe wet valt? Kijk het dan eens na op deze website.

Wanneer gaat de wetgeving in?

De wet gaat in op 1 juli 2022, maar je krijgt een jaar de tijd om je aan te passen. Bovendien mag je zelf kiezen welke elektronische betaaloplossing je wil gebruiken, op maat van jouw budget en behoeftes.

5 troeven van elektronisch betalen

Voor de overheid leidt elektronisch betalen tot minder fraude en klanten betalen liever elektronisch dan cash. Maar welke voordelen houdt elektronisch betalen in voor jou als handelaar?

1. Hogere inkomsten

Twee op drie consumenten heeft tegenwoordig weinig tot geen cash meer op zak, toont onderzoek van Febelfin aan. Wanneer zij aan de kassa ontdekken dat ze niet elektronisch kunnen betalen, dan kan dat tot frustraties leiden, en dat is niet goed voor je zaak.

Elektronisch betalen is natuurlijk snel en makkelijk. Je scoort op klantvriendelijkheid, en dat heeft een positieve impact op jouw inkomsten. Bovendien denken klanten vaak minder na over het bedrag dat ze uitgeven wanneer ze elektronisch betalen, waardoor ze meer kopen.

2. Veiligheid

Grote sommen cash in je zaak bewaren, en vervolgens naar de bank brengen? Dat brengt risico’s met zich mee. Kies je voor elektronische betalingen, dan beperk je ook de veiligheidsrisico’s van cash geld.

3. Minder administratie

Elektronische betaaloplossingen, zoals deze van Worldline, bezorgen je een dagelijks overzicht van al je aanvaarde elektronische betalingen. Dat kan rechtstreeks in je boekhouding. Een aanzienlijke tijdsbesparing!

4. Goedkoper dan cash

Handelaars die nog niet met elektronische betalingen werken, vergeten vaak dat cash ook geld kost. Het Prijsobservatorium rekende het voor jou uit: een elektronische betaling kost een handelaar gemiddeld tussen de 0,11 euro en 0,23 euro, terwijl een cashbetaling gemiddeld 0,29 euro kost.

5. Fiscaal aftrekbaar

Betaalterminals zijn nog tot eind 2022 voor 125 procent fiscaal aftrekbaar. Waar wacht je nog op?

 

Ontdek onze exclusieve aanbieding

Ben je nog op zoek naar een elektronische betaaloplossing? Worldline is de leider in elektronische betaaloplossingen en biedt je alles-in-één-oplossingen vanaf 1 euro per dag.  

Meer info? Scan de QR code of klik hier om te ontdekken welk toestel het beste bij je past en krijg de eerste 12 maanden een gratis betaalterminal.

Simulatie betaalterminal

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Hoe werkt een elektronische betaling?
Zelfstandigen

Hoe werkt een elektronische betaling?

14 maart 2022

Elke minuut gebeuren duizenden elektronische betalingen in Belgische winkels en via e-commerce. Een transactie uitvoeren is erg eenvoudig en in amper enkele seconden gebeurd. Maar het mechanisme erachter is verrassend complex en ingenieus en doet beroep op vele partners.

Lees meer
3 e-commerce-trends die online winkelen voorgoed zullen veranderen
Zelfstandigen

3 e-commerce-trends die online winkelen voorgoed zullen veranderen

22 april 2021

E-commerce heeft het afgelopen jaar een enorme inhaalbeweging gemaakt in ons land. Zowat elk bedrijf verschoof zijn fysieke verkoopkanalen naar het web. Consumenten zagen zichzelf genoodzaakt om vooral online hun inkopen te doen. Maar welke drie belangrijke trends staan nu écht op het punt om het online shoppinglandschap te veranderen?

Lees meer
Hoe bouw je een succesvolle webshop uit?
Zelfstandigen

Hoe bouw je een succesvolle webshop uit?

13 augustus 2020

Hoe zorg je ervoor dat je winkel ook online een succes is? Hoe pak je dat aan, en wat zijn de valkuilen? E-commercestrateeg Cis Scherpereel helpt je op weg.

Lees meer