Vorige

Klaar voor de toekomst met deze 3 future skills

18 april 2023 Werkgevers
Charlotte Poelvoorde

De wereld evolueert in sneltempo en de uitdagingen waarmee organisaties vandaag geconfronteerd worden, zijn niet min. Niemand weet hoe de toekomst eruitziet, maar vooruitkijken kan wel het verschil maken. Is jouw organisatie klaar voor de toekomst? Welke vaardigheden zullen in de toekomst cruciaal zijn?

Acerta vroeg het samen met StepStone aan een 3000-tal werknemers, en samen met KU Leuven aan een 400-tal werkgevers.

Leestijd: Later lezen?

Unaniem over future skills

Werkgevers en werknemers zijn unaniem over de future skills, de vaardigheden die nodig zullen zijn in de toekomst. Samenwerken, aanpassingsvermogen en communiceren staan in hun top drie, weliswaar in een andere volgorde (zie figuur). Volgens hen zijn het dus de ‘soft skills’ die een sleutelrol zullen innemen in de toekomst. Opvallend is dat het vaardigheden zijn die niet (of moeilijk) overgenomen kunnen worden door technologie.

Onderzoek Acerta naar future kilss

Bron: Panelbevraging 2022 & Talent Pulse-bevraging 2022

Inspelen op veranderingen

Aanpassingsvermogen staat als vaardigheid voor de toekomst zowel in de top 3 van werknemers als van werkgevers. We leven in een volatiele wereld, en bedrijven moeten zich inderdaad snel en flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Denk maar aan de coronapandemie, die bedrijven op korte termijn met een nieuwe realiteit geconfronteerd heeft. Aanpassingsvermogen is belangrijk en zal ook belangrijk blijven in de toekomst. Acerta en Antwerp Management School voeren daarom onderzoek naar aanpassingsvermogen. Hoe kan je aanpassingsvermogen meten? En kan je het aanpassingsvermogen van iemand verhogen. Jouw organisatie kan meedoen aan de kwantitatieve studie over aanpassingsvermogen. Schrijf je hier vrijblijvend in.

Faciliteer ontwikkeling

Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van je medewerkers om vaardigheden bij te schaven en nieuwe kennis op te doen, het komt ook je organisatie ten goede. Via de module opleidingen van Connect HR Office, de hr-tool voor efficiënte personeelsadministratie, zet je je opleidingsaanbod succesvol in de kijker en kunnen je medewerkers zich gemakkelijk aanmelden voor een opleiding.

Investeer in duurzame loopbanen

Duurzame loopbanen zijn het antwoord op de hr-uitdagingen van vandaag en de komende decennia. En ja, er zijn hindernissen en valkuilen op de weg naar duurzame loopbanen, maar de opportuniteiten zijn groter. We helpen je ze graag ontdekken.

Deel dit artikel

Geschreven door Charlotte Poelvoorde

hr-expert bij Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer