Vorige

Klaar voor de toekomst met deze 3 future skills

18 april 2023 Charlotte Poelvoorde Werkgevers

De wereld evolueert in sneltempo en de uitdagingen waarmee organisaties vandaag geconfronteerd worden, zijn niet min. Niemand weet hoe de toekomst eruitziet, maar vooruitkijken kan wel het verschil maken. Is jouw organisatie klaar voor de toekomst? Welke vaardigheden zullen in de toekomst cruciaal zijn?

Acerta vroeg het samen met StepStone aan een 3000-tal werknemers, en samen met KU Leuven aan een 400-tal werkgevers.

Leestijd: Later lezen?

Unaniem over future skills

Werkgevers en werknemers zijn unaniem over de future skills, de vaardigheden die nodig zullen zijn in de toekomst. Samenwerken, aanpassingsvermogen en communiceren staan in hun top drie, weliswaar in een andere volgorde (zie figuur). Volgens hen zijn het dus de ‘soft skills’ die een sleutelrol zullen innemen in de toekomst. Opvallend is dat het vaardigheden zijn die niet (of moeilijk) overgenomen kunnen worden door technologie.

Onderzoek Acerta naar future kilss

Bron: Panelbevraging 2022 & Talent Pulse-bevraging 2022

Inspelen op veranderingen

Aanpassingsvermogen staat als vaardigheid voor de toekomst zowel in de top 3 van werknemers als van werkgevers. We leven in een volatiele wereld, en bedrijven moeten zich inderdaad snel en flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Denk maar aan de coronapandemie, die bedrijven op korte termijn met een nieuwe realiteit geconfronteerd heeft. Aanpassingsvermogen is belangrijk en zal ook belangrijk blijven in de toekomst. Acerta en Antwerp Management School voeren daarom onderzoek naar aanpassingsvermogen. Hoe kan je aanpassingsvermogen meten? En kan je het aanpassingsvermogen van iemand verhogen. Jouw organisatie kan meedoen aan de kwantitatieve studie over aanpassingsvermogen. Schrijf je hier vrijblijvend in.

Faciliteer ontwikkeling

Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van je medewerkers om vaardigheden bij te schaven en nieuwe kennis op te doen, het komt ook je organisatie ten goede. Via de module opleidingen van Connect HR Office, de hr-tool voor efficiënte personeelsadministratie, zet je je opleidingsaanbod succesvol in de kijker en kunnen je medewerkers zich gemakkelijk aanmelden voor een opleiding.

Investeer in duurzame loopbanen

Duurzame loopbanen zijn het antwoord op de hr-uitdagingen van vandaag en de komende decennia. En ja, er zijn hindernissen en valkuilen op de weg naar duurzame loopbanen, maar de opportuniteiten zijn groter. We helpen je ze graag ontdekken.

Download whitepaper Beluister podcast

Deel dit artikel

Geschreven door Charlotte Poelvoorde

hr-expert bij Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Opleidingen: de toekomst van jobmobiliteit
Werkgevers

Opleidingen: de toekomst van jobmobiliteit

01 juni 2023 Annelies Baelus

Als werkgever wil je graag talent behouden en flexibel inspelen op de noden van je organisatie. Hoe kunnen opleidingen bijdragen aan jobmobiliteit en wat kan je als bedrijf doen om jouw werknemers te ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling?

Lees meer
Hoe hou je ouderen lang en gelukkig aan het werk?
Werkgevers

Hoe hou je ouderen lang en gelukkig aan het werk?

16 mei 2023 Julie Rousseau

De vergrijzing van de Belgische bevolking vormt een maatschappelijke uitdaging waar ook bedrijven mee geconfronteerd worden. Wat zijn de voordelen als je oudere werknemers aanwerft? Hoe hou je je oudere werknemers gezond en gelukkig aan het werk? En wat als je toch afscheid moet nemen?

Lees meer
Werkschakelpunten voor hogere werkgelegenheidsgraad
Werkgevers

Werkschakelpunten voor hogere werkgelegenheidsgraad

20 april 2023 Cleo Kinnaer

In de huidige arbeidsmarkt is het voor veel werkgevers een uitdaging om de juiste kandidaat voor een vacature te vinden. Tegelijkertijd zijn er ook werkgevers die met een – al dan niet tijdelijk – overschot zitten aan personeel door een wijziging in de functie-inhoud van de job waardoor de werknemer deze niet meer kan invullen, of omdat de job an s...

Lees meer