Vorige

Wat als het WK voetbal leeft op de werkvloer?

18 november 2022 Nele Mertens Werkgevers

Het startschot van het WK voetbal is ook het startschot van de ‘voetbalmanie’. Wat als je medewerkers tijdens de werkuren in de voetbalsfeer (blijven) hangen?

Leestijd: Later lezen?

In supportersoutfit naar de werkvloer

Sommige supporters willen in een supportersoutfit naar de werkvloer komen, maar mag dat wel? Als werkgever stel je best de nodige vestimentaire regels vast, idealiter in het arbeidsreglement. Je kan - wanneer de afspraken niet gerespecteerd worden - daar eventuele sancties aan koppelen.

Je moet als werkgever ook altijd rekening houden met de wetgeving over welzijn op het werk, waarbij beschermingskledij vereist kan zijn in bepaalde omstandigheden.

Vakantie nemen om naar de voetbal te kijken

Als je medewerkers willen kijken naar de wedstrijden die tijdens de werkuren vallen, dan kunnen ze op voorhand (onbetaald) verlof aanvragen. Hoeveel op voorhand dat verlof aangevraagd moet worden, kan in het arbeidsreglement staan. Als werkgever kan je vervolgens je akkoord (of niet) geven.

Voetbal zindert na op het werk

Je medewerkers moeten hun werk zorgvuldig, eerlijk en nauwkeurig verrichten. Stel dat je medewerker te moe is om zijn werk goed uit te voeren, of zelfs nog onder invloed is van alcohol, dan kan je je medewerker daarover aanspreken en hem een waarschuwing geven. Je kan je hem/haar ook vragen om vrijaf te nemen.

Mag je je medewerkers controleren?

Wat als je als werkgever wil controleren of je medewerker(s) naar een voetbalmatch aan het kijken is tijdens de werkuren? Dan moet je rekening houden met het recht op de privacy van je medewerkers dat geldt op de werkvloer en daarbuiten en cao 81.

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden uit de privacywetgeving, dan kan je je medewerkers controleren. Je zal dit wel goed moeten beargumenteren. Het bedrijfsbelang moet zwaarder wegen dan de inbreuk op de privacy. Wat kan en mag zal per geval en per sector verschillen.

De cao 81 gaat over de controle van internet- en e-mailgebruik op het werk. Deze cao zorgt ervoor dat de privacy van de werknemer gerespecteerd wordt wanneer de werkgever gegevens van de elektronische netwerkcommunicatie verzamelt en/of controleert. De cao omvat de drie grondbeginselen van de privacywetgeving (finaliteit, evenredigheid en transparantie).

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?
Werkgevers

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?

07 december 2022 Ellen Van Grunderbeek

Is er een vast indexatiemoment in jouw sector? Dan kijk je aan tegen een historisch hoge loonindexatie. Reden tot bezorgdheid, want je loonkost zal drastisch stijgen. Welke acties kan je als werkgever ondernemen?

Lees meer
Bedrijf in moeilijkheden? Zo creëer je financiële ademruimte
Werkgevers

Bedrijf in moeilijkheden? Zo creëer je financiële ademruimte

06 december 2022 Ellen Van Grunderbeek

Het conflict in Oekraïne, stijgende (energie)prijzen, een groeiende faillissementsgolf… Het zijn woelige tijden, en misschien bevindt jouw bedrijf zich ook in woelig water? Met deze tips creëer je financiële ademruimte.

Lees meer
Wat verandert er in december 2022 voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in december 2022 voor werkgevers?

01 december 2022 Miet Vanhegen

Wat verandert er in december op sociaal-juridisch vlak? Lees hier welke wijzigingen een impact kunnen hebben op jouw organisatie en personeelsbeleid.

Lees meer