Vorige

Zomerplan: nieuwe versoepeling vanaf 27 juni 2021

21 juni 2021 Werkgevers
Annelies Bries

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van het Overlegcomité afgelopen vrijdag 18 juni, werd aangekondigd dat de tweede stap in het zomerplan kan worden gezet vanaf 27 juni 2021. Het aantal ziekenhuisopnames daalt immers en alle relevante coronacijfers gaan de goede kant uit.

Leestijd: Later lezen?

Tijdens de persconferentie werden onderstaande versoepelingen aangekondigd die in werking zullen treden vanaf 27 juni 2021.

Telewerken

Telewerken is niet langer verplicht, maar wel nog aanbevolen en ook teambuildings met fysieke aanwezigheid kunnen weer plaatsvinden. Deze versoepeling was eerst voorzien vanaf 1 juli, maar deze zal nu dus een paar dagen sneller kunnen ingaan. Uiteraard moeten de nodige maatregelen gerespecteerd blijven om onder andere de nodige afstand te bewaren.

Horeca

  • Het aantal mensen dat per tafel is toegestaan, wordt verdubbeld van 4 naar 8 personen;
  • Het verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23.30 uur naar 1 uur ’s nachts;
  • Er mag gebruik gemaakt worden van plexiglas op terrassen, als alternatief voor de 1,5-meter-regel tussen tafelgezelschappen;
  • Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker
  • Voor banketten en recepties gelden er geen maxima meer voor het aantal aanwezige personen;
  • In toeristische logies mag je weer logeren met 8 personen buiten je eigen gezin. In toeristische logies waar meer dan 15 personen kunnen logeren, gelden geen beperkingen.

Winkelen

Winkelen kan weer samen, met een onbeperkt aantal mensen, mits het dragen van een mondmasker.

(Jaar)markten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen

Markten, jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen kunnen plaatsvinden. Vanaf een bezoekersaantal van 5000 personen met eenrichtingsverkeer en met afzonderlijke in- en uitgang. Er geldt een mondmaskerplicht in juli en augustus.

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen

Hou zeker onze website met veelgestelde vragen in de gaten. Daar kan je meer detailinformatie vinden zodra deze maatregelen opgenomen werden in het toepasselijke ministerieel besluit.

FAQ

Deel dit artikel

Annelies Bries_acerta

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Tijdig aan de schoolpoort

28 augustus 2023
Annelies Bries

De start van het nieuwe schooljaar. Het is weer tijd voor de werkende ouders om een nieuw evenwicht te vinden tussen de werk- en de schooluren. Wat zijn de juridische mogelijkheden?

Lees meer
Werkgevers

De coronabesmettingen stijgen opnieuw, enkele veelgestelde vragen

18 juli 2022
Nele Mertens

De coronabesmettingen gaan weer in stijgende lijn. Ook als werkgever kan je hier opnieuw mee geconfronteerd worden. Kan je mondmaskers terug invoeren op de werkvloer? Heeft je medewerker recht op tijdelijke werkloosheid wanneer het kamp van zijn kinderen wordt geannuleerd? We lijsten de meest voorkomende vragen voor je op.

Lees meer
Werkgevers

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid eindigt binnenkort

02 juni 2022
Nele Mertens

De versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wordt binnenkort stopgezet. De procedure werd initieel ingevoerd vanwege de coronapandemie, en werd later uitgebreid vanwege de watersnood en het conflict in Oekraïne.

Lees meer