Vorige

Maak werknemers delen makkelijk en juridisch correct met Bridge

#Werkgevers

Lees het enthousiaste interview van Ilse Nuyts, hr-manager bij Klaasen & Co NV, een organisatie met een 130-tal medewerkers. Ontdek hoe ze met Bridge van Acerta eenvoudig werknemers kunnen delen via multiwerkgeverschap.

Leestijd: Later lezen?

Als hr-manager bij Klaasen & Co NV ben ik verantwoordelijk voor het uitbreiden van het hr-beleid. In 2021 hebben we Wilki NV overgenomen, waardoor het bedrijf met nog eens 80 medewerkers is gegroeid.

We zijn actief in de pluimveeslachterij en de landbouw- en voedingsindustrie. Onze diversiteit aan medewerkers is een belangrijk aspect en inclusief ondernemen staat hoog op onze agenda. Na de overname ontstonden complexe arbeidscontracten en om deze juridisch correct te behandelen, hebben we Acerta Consult ingeschakeld.

Oplossingen op basis van de noden van je organisatie

De experten hebben vooral geluisterd naar onze noden en op basis hiervan vier mogelijke oplossingen aangereikt. Deze info heb ik dan voorgelegd aan onze directie en samen hebben we dan de meest geschikte optie gekozen, nl. werknemers delen via multiwerkgeverschap. Dit voorstel werd verder uitgewerkt zodat we bestaande medewerkers en nieuwe medewerkers een contract konden aanbieden. Acerta heeft ons geholpen met het opstellen van een overeenkomst tussen de twee bedrijven. Daarnaast werd ook een contract opgesteld voor nieuwe werknemers die vanaf de start bij de twee werkgevers tewerkgesteld worden.

Als klant van Acerta is het makkelijk samenwerken. Een partner die onze achtergrond kent, levert het snelst en de meest accurate info aan.

Ilse Nuyts, hr-manager

Obstakels overwinnen

Gaandeweg doken er enkele obstakels op zoals het aanbieden van een groepsverzekering, arbeidsongevallenverzekeringen, welzijn op het werk …Ook daar zochten jullie steeds mee naar de juiste oplossingen.

Aangezien we al klant waren van Acerta was het makkelijk om hierin samen te werken. Een partner die onze achtergrond kent, levert het snelst en meest accurate info aan waarmee we makkelijk verder konden werken.

Het is belangrijk dat alles juridisch klopt en dat werknemers ook gerust zijn dat alles in orde is. Hierin werden we door de experten volledig ontzorgd. Het feit dat je met een vaste contactpersoon kan afstemmen is een groot voordeel."

Betrek je medewerkers

Belangrijk bij zo’n project is dat je de werknemers tijdig informeert. De mensen die in dit multiwerkgeversschap stappen moeten overtuigd zijn om hieraan mee te werken. Uiteindelijk werken ze niet voor één werkgever maar voor twee en moet het duidelijk zijn hoe dit precies in elkaar zit.  Daar moet je als hr-dienst je tijd voor nemen om dit voldoende door te praten. Anderzijds moeten andere werknemers ook weten wat er precies leeft in de organisatie.

Persoonlijke ontzorging

Ik vind het zelf erg belangrijk dat alles juridisch klopt en dat werknemers ook gerust zijn dat alles in orde is. Hierin werden we door de juristen van Acerta Consult volledig ontzorgd. Het feit dat je met een vaste contactpersoon kan afstemmen vind ik ook een groot voordeel. Geen algemeen emailadres maar een naam, dat geeft een persoonlijk gevoel.

Net als Klaasen & Co de sprong wagen?

Met Bridge kan je werknemers makkelijk en juridisch waterdicht delen. Zowel jij, de andere betrokken werkgever(s) als je werknemers zijn 100% zeker dat alles klopt.

Neem contact op!

Deel dit ondernemersverhaal