Vorige

Meer tijd om te ondernemen en een feilloze loonadministratie

#Werkgevers

Bipan Gurung heeft 3 restaurants in Aarschot: Shokudo, Somwang en Indimex. Hij legt zijn klanten in de watten met lekker eten en drinken. Maar met 25 werknemers op de payroll komt daar een flinke portie papierwerk bij kijken. En heel wat sociale wetgeving om voortdurend in de gaten te houden. Dankzij Acerta houdt hij zijn loonadministratie en aangiften perfect op orde. Heeft hij een vraag? Dan komt zijn dossierbeheerder direct in actie.

Leestijd: Later lezen?

Schaluin is wellicht de lekkerste straat van Aarschot, want op een paar 100 meter afstand vind je er 3 restaurants waar je een stukje van de wereld kunt proeven: sushirestaurant Shokudo, Thais restaurant Somwang en Indimex met verwennerijen uit, je raadt het al, de Mexicaanse en Indiase keuken. Samen goed voor 25 vaste zaal- en keukenmedewerkers en enkele freelancers. Eigenaar Bipan Gurung: “Het is een hele klus om elke maand de loonadministratie te regelen voor zo veel mensen. Acerta helpt mij om dat correct en op tijd te doen.”

Sociale wetgeving is een kluwen

Als je als ondernemer met personeel werkt, moet je aan 1000 dingen denken. Er zijn strikte regels voor alles: het afsluiten en opzeggen van arbeidsovereenkomsten, afwezigheden, premies en vergoedingen, ... Ook de contracten en prestaties van al je werknemers zijn verschillend, dus heb je voor iedereen een gepersonaliseerde loonberekening nodig. En je moet aan de bedrijfsvoorheffing en sociale bijdragen denken. Daar komen nog eens de aangiften bij voor Dimona. Bipan Gurung: “Als ondernemer wil je toch het liefst bezig zijn met je corebusiness: de kwaliteit van de gerechten, de vriendelijke en snelle bediening van je klanten en de gezellige omkadering. Dat papierwerk is er dan soms te veel aan.”

Meer tijd om te ondernemen

“Ik ben meer een doener dan een denker. In het verleden durfde ik al eens iets over het hoofd te zien. Een vervoersvergoeding op een loonfiche, de deadline van de RSZ-bijdrage, …” Nu de loonadministratie en aangiften van Shokudo, Somwang en Indimex in handen zijn van Acerta, loopt alles op rolletjes. Het personeel krijgt op tijd zijn loon en de restaurants zijn in orde met alle wettelijke sociale verplichtingen. Zo is Bipan gerust en heeft hij de tijd om te doen waar hij het beste in is: restaurants runnen en klanten culinair verwennen.

Dossierbeheerder groeit mee

“Laura is mijn persoonlijke payrollbeheerder, 1 aanspreekpunt voor de 3 restaurants. Een groot gemak, want ze groeit met Shokudo, Somwang en Indimex mee. Heb ik een vraag? Dan hoef ik de situatie niet meer uit te leggen. Ze kent de 3 zaken en het personeel door en door. Ook reageert ze heel snel en ze legt alles helder uit zodat ik precies weet wat ik wanneer moet doen. Verandert er iets aan de wetgeving of zijn er nieuwe regels, dan krijg ik een mailtje of telefoontje met meer informatie.”

Sociaal secretariaat: goeie tip van de boekhouder

De loonadministratie van Shokudo zit al het langst bij Acerta, sinds 2010. Indimex volgde in 2017 en Somwang kwam er dit jaar bij. “Waarom ik voor Acerta koos? Om eerlijk te zijn, wist ik in het begin niet welk sociaal secretariaat ik zou kiezen. Ik had er geen ervaring mee. Het was mijn boekhouder die mij Acerta tipte. En daar ben ik nog altijd heel blij mee.”

Deel dit ondernemersverhaal