Vorige

Naar een aantrekkelijk loonbeleid voor de werknemer en werkgever

#Werkgevers

Het Land Van Ooit is een klein paradijs voor mama’s en papa’s. Je droomt er weg tussen babyspullen, kinderkamers, speelgoed en schattige kleertjes. Het uitgebreide, professionele advies krijg je erbij. Sinds de start in 1997 groeide de kinderwinkel uit tot een uit de kluiten gewassen kmo met 23 medewerkers en 6 bedrijfsleiders. Voor de payroll kozen ze van bij de start voor Acerta. De laatste jaren steken ze ook regelmatig hun licht op bij Acerta Consult om hun loonbeleid en hr naar een topniveau te tillen. 

Leestijd: Later lezen?

Zaakvoerder Gert-Jan Van Turnhout: “Acerta doet al meer dan 20 jaar onze personeels- en loonadministratie. Denk aan de lonen die elke maand berekend worden, de bijbehorende documenten of RSZ-bijdragen en bedrijfsvoorheffingen die worden verwerkt. Zelf doe ik nog de aanwervingen en vakantieregelingen. Alle tijdrovende en complexe berekeningen laat ik over aan het sociaal secretariaat. Want met 23 medewerkers is geen enkele loonberekening of dertiende maand dezelfde. Een fout is dan snel gemaakt.”

Vinger aan de pols van de sociale wetgeving

Gert-Jan Van Turnhout: “Naast de personeels- en loonadministratie kan ik ook bij Acerta terecht voor gespecialiseerd advies. In hun nieuwsbrieven vind ik het laatste nieuws rond de sociale wetgeving en tips over aanwerven, loonbeleid en groeitrajecten voor werknemers. Als ik het precieze effect wil kennen van een nieuwe maatregel op onze zaak, dan bel ik naar onze contactpersoon bij Acerta, Nathalie. Zo weet ik precies welke extralegale voordelen ik aan onze medewerkers mag schenken, wat de regels zijn van ouderschaps- of educatief verlof en welk effect de taxshift heeft op onze portemonnee.”

Vriendelijk, snel en uitgebreid antwoord

Gert-Jan Van Turnhout: “Een van de redenen om Acerta als sociaal secretariaat aan te raden aan collega-ondernemers is de vriendelijke, persoonlijke en snelle service. Als je naar sommige grote dienstverleners belt, moet je eerst heel wat wachtmuziek trotseren voor je bij de juiste persoon zit. Niet bij Acerta. Bel ik naar hen, dan weten ze meteen waarover ik het heb en krijg ik snel en uitgebreid antwoord. Helemaal zoals het hoort.”

Nieuw arbeidsreglement door Acerta Consult

Het Land Van Ooit vond intussen ook de weg naar Acerta Consult. De consultancydienst ondersteunt ondernemers om het maximum te halen uit het talent op de werkvloer, geeft juridisch advies rond loonbeleid en organisatiestructuur en organiseert opleidingen voor hr-professionals. Gert-Jan Van Turnhout: "In 2015 zijn wij overgestapt van een eenmanszaak naar een vennootschap. Acerta Consult schreef voor ons het nieuwe arbeidsreglement, volgens de regels van de kunst en helemaal afgestemd op het reilen en zeilen van Het Land Van Ooit.”

Spieken bij de buren: loonbenchmarking

“Ook rond loonoptimalisatie heeft Acerta Consult ons goed begeleid. Want we hebben nu een fantastisch team met geëngageerde, ervaren en deskundige mensen. Die talenten willen we uiteraard graag aan boord houden. Daarom vergeleek Acerta ons loonbeleid met dat van soortgelijke bedrijven in de sector. We kregen een gedetailleerd benchmarkrapport – enorm verhelderend – mét persoonlijk advies rond verloning en extralegale voordelen om onze werknemers nog slimmer te verlonen en belonen.”

RSZ-kortingen recupereren dankzij Acerta Consult

“Dankzij Acerta besparen we ook geld, namelijk op de RSZ, dankzij een herberekening van de laatste 3 jaar. Er bestaan namelijk allerlei RSZ-kortingen voor werknemers. Sommige worden automatisch toegepast, voor andere moet je als werkgever zelf het initiatief nemen. Maar de regelgeving daarrond is complex. Acerta Consult controleerde of we wel geprofiteerd hebben van die doelgroepverminderingen. Zo weten we dat ineens voor toekomstige RSZ-berekeningen.”

Wil je weleens weten hoe je concurrenten hun personeel verlonen?

Zoek je het geheime recept om de grootste talenten aan te trekken én te houden? Of heb je een vraag over fiscaalvriendelijk belonen? Stop een tijger in je loonbeleid en steek je licht op bij Acerta Consult.

Contacteer ons

Deel dit ondernemersverhaal