Vorige

Derbigum stelt het aanbod van diensten op prijs en vertrouwt op de reactiviteit van Acerta

#Werkgevers

Het begon allemaal met een vervanging. Derbigum was op zoek naar een gekwalificeerde medewerker om een tijdelijke afwezigheid op te vullen. Het Belgische bedrijf deed vervolgens een beroep op Acerta voor diverse HR-diensten waardoor de samenwerking kon evolueren en zich kon versterken. Met succes.

Leestijd: Later lezen?

Wat ik bijzonder waardeer in de verschillende medewerkers van Acerta met wie ik in contact ben is hun reactiviteit en hun bereidheid om oplossingen te vinden.

Mathias Renard, HR-verantwoordelijke bij Derbigum

Derbigum is een bedrijf gespecialiseerd in duurzaam dakbedekkingsmateriaal dat energie doet besparen. De firma groeide van familiale KMO actief in waterdichting voor daken en platte oppervlakken in 1932 uit tot een internationale speler dankzij zijn voortdurende investeringen en de kwaliteit van zijn dienstverlening. Vandaag de dag telt deze (nog 100% Belgische) groep twee productie-eenheden (in Lot en Perwez), stelt hij 150 mensen tewerk in België en telt hij wereldwijd 350 medewerkers.

Een eerste “in-house” ervaring

Het eerste contact tussen Derbigum en Acerta werd gelegd toen Derbigum op zoek was naar een oplossing om een medewerkster te vervangen die haar zwangerschapsverlof ging opnemen. Mathias Renard, HR-verantwoordelijke bij Derbigum, licht deze eerste ervaring toe: “We hadden snel een in-house oplossing nodig. Acerta kon een gekwalificeerde medewerkster aanbieden wiens missie bijzonder goed verlopen is. Ze is een paar maanden voltijds in dienst gebleven bij ons en heeft deze missie zelfs een beetje verlengd (8 dagen per maand) na de terugkeer van onze medewerkster om een vlotte overgang te garanderen. Na deze eerste positieve ervaring hebben we ons tot Acerta gewend voor andere HR-diensten.”

Effectieve assessments ter voorbereiding van een leadershipprogramma

In 2018 begon Derbigum met het implementeren van een programma om de leadershipcapaciteiten van zijn leidinggevenden te verbeteren. De eerste vereiste was een evaluatie, waarvoor Derbigum gebruik maakte van de assessmentdiensten van Acerta. Mathias Renard herinnert zich het proces: “Een medewerkster van Acerta heeft een dertigtal assessments uitgevoerd in ons bedrijf. Een assessment duurt een halve dag per persoon en elke keer is het een kwestie van het duidelijk identificeren van de leiderschapskwaliteiten van elke persoon, maar ook van de verbeterpunten. Een assessment is dus vrij persoonlijk en, zoals elke evaluatie, een potentieel gevoelig onderwerp. De feedback van de medewerkers van Derbigum was zeer positief en velen hebben de dynamische en professionele aanpak van Acerta onderlijnd. Uiteindelijk heeft dit een uitstekende basis gelegd voor ons leadershipprogramma dat we momenteel verder ontwikkelen. ”

Reactiviteit en oplossingen in plaats van gebakken lucht

Derbigum heeft ook in andere omstandigheden een beroep gedaan op Acerta, onder andere voor het nemen van outplacementbeslissingen om voormalige werknemers te helpen snel een nieuwe baan te vinden. Derbigum stelde de reactiviteit maar ook de opvolging van Acerta bijzonder op prijs. Mathias Renard: “Dit is wat ik over het algemeen waardeer aan de verschillende medewerkers van Acerta met wie ik in contact ben: ze zijn reactief en tonen een echte bereidheid om oplossingen te vinden. Ook als het verzoek vrij dringend is en Acerta kort op de bal moet spelen, kan men op hun reactiviteit rekenen. De opvolging achteraf, in het bijzonder voor een outplacementverslag, is ook een troef en een bewijs van professionalisme. Ze verkopen geen gebakken lucht, maar zoeken samen met ons naar oplossingen. ”

Het Belgische bedrijf Derbigum is gespecialiseerd in duurzaam dakbedekkingsmateriaal dat energie doet besparen. De firma groeide van familiale KMO actief in waterdichting voor daken en platte oppervlakken in 1932 uit tot een internationale speler dankzij zijn voortdurende investeringen en zijn uitmuntende dienstverlening.
De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez) en stelt wereldwijd 350 mensen tewerk. Meer dan twee derde van de productie wordt geëxporteerd. De geconsolideerde omzet van de groep Derbigum bedraagt tot op heden 107 miljoen euro. Derbigum wil de referentie zijn voor duurzame, eenvoudige en innoverende oplossingen die gebouwen beschermen tegen de natuurelementen. Daartoe is de implementatie van de circulaire economie waar mogelijk verankerd in het DNA van de onderneming.

Deel dit ondernemersverhaal