Vorige

Tomato Masters vindt bij elke fase van hun groei in Acerta de juiste hr-partner

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

Tomato Masters is een familiebedrijf, met vier Vlaemyncks aan het hoofd: Dirk, Johan, Herman en Tom. In hun besturende rol hanteren de vier de filosofie ‘schoenmaker blijf bij uw leest’, m.a.w. Tomato Masters is niet te beroerd om externe hulp in te roepen voor die expertises die ze zelf niet in huis hebben. Zo is Tomato Masters al sinds jaar en dag klant van Acerta Sociaal Secretariaat dat helpt de loonadministratie van zijn 130 arbeiders in goede banen te leiden.

Acerta Inhouse HR biedt een helpende hand bij personeelsadministratie

Johan Vlaemynck, beheerder Tomato Masters: “Ook wij waren aanvankelijk, zoals veel gepassioneerde ondernemers, van de overtuiging ‘wat je zelf doet, doe je beter’. Maar ondertussen zijn we al 30 jaar klant bij Acerta, al sinds onze eerste medewerker in 1988. Aanvankelijk bij Veerle Dewicke van het kantoor te Gent en sinds 2012 in het kantoor te Roeselare. We hadden die stap gerust tien jaar eerder mogen zetten, beseften we achteraf. Ondertussen is Tomato Masters blijven moderniseren en uitbreiden: naar enkel hydrocultuur, met een eigen warmtekrachtkoppelingsmodule, 32 ha extra tuinbouwzone, enz.  

We zijn van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een complexere en grotere onderneming. Daardoor pasten de oplossingen van in het begin niet langer bij het bedrijf dat we geworden waren. Eind 2012 heeft dat tot een kritisch punt in onze administratie geleid: we stelden bijkomende noden en behoeften op velerlei gebied (software, HR,..) vast  en samen met Acerta Sociaal Secretariaat als jarenlange partner werden pasklare HR-oplossingen gezocht. En die oplossing moesten we niet ver zoeken, we vonden ze binnen de Acerta-groep bij Acerta Inhouse HR: Liesbet komt één halve dag per maand ter plekke om de personeelsadministratie van de zes vennootschappen te professionaliseren. Voor ons is die oplossing goud waard.

Tomato Masters  hr-partner

V.l.n.r. Johan Vlaemynck – Ellen Plets – Liesbet Werbrouck – Charlotte Poelvoorde

Met Acerta Career Center de uitrol van een middenkader gestart

Gelijk met de groei van Tomato Masters, groeide ook de nood aan een middenkader. Deze ‘meesters van de tomaat’ beslisten begin 2019 dan ook tot de aanwerving van een eerste bediende.
Johan Vlaemynck: “Ik sprak met ‘ons’ Liesbet van Acerta over de vacature en dat wij geen ervaring hebben met selectie & rekrutering. Al snel bleek dat we via onze InHouse-Acertamedewerkster toegang hadden tot het hele netwerk van Acerta. En daar hebben wij graag van gebruikgemaakt: via Acerta InHouse HR geraakten we in contact met Acerta Career Center. Daar zochten en vonden we voor het hele aanwervingsproces - zowel voor de aankondiging, de selectie als de rekrutering - de expertise die we zelf niet in huis hadden.” En dit alles voor een betaalbare prijs.

De aankondiging

Charlotte Poelvoorde, Acerta Career Center: “Johan meende – terecht! - dat een succesvol aanwervingstraject begint bij een goede formulering van de job en dus van de vacature. We spraken de vacature samen grondig door en konden zo de jobinhoud en het gewenste profiel omzetten in een correcte en aantrekkelijke personeelsadvertentie. Ook voor de publicatie bleek Acerta een meerwaarde: wij kunnen immers een pakket van betalende vacaturesites aanbieden tegen een heel voordelig tarief. Ook daar maakte Tomato Masters graag gebruik van.”

De selectie & rekrutering

De respons was groot: er liepen meer dan 50 sollicitaties binnen. Acerta reduceerde dat voor Tomato Masters tot 31 kandidaten, waar er na overleg tussen Acerta en Tomato Masters zeven relevante overbleven. Johan Vlaemynck: “Die zeven mensen heb ik samen met Charlotte gezien. Dat wil zeggen, ik liet haar het gesprek voeren en kon zo zelf rustig mee evalueren. Dat heeft na een tweede interview met praktische proef geleid tot de succesvolle rekrutering van onze eerste bediende. Alweer, mede dankzij Acerta, een hindernis genomen.”

Meer weten?

Ontdek de oplossingen voor aanwerving, rekrutering en selectie van Acerta Career Center.

Lees verder

Deel dit ondernemersverhaal