Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

26 resultaten

Gekozen filters: Accountants Alle filters verwijderen
Accountants

AI binnen de accountancysector: vriend of vijand?

05 maart 2024

Artificiële Intelligentie, het is niemand nog onbekend. Ook niet binnen de accountancysector. AI heeft zijn weg gevonden om ook het leven van accountants te vergemakkelijken, maar hoe draagt AI vandaag bij en waar liggen de groeikansen?

Lees meer
Accountants

Starten als zelfstandig accountant? Een populaire keuze.

10 november 2023

Overweeg je de stap naar zelfstandig accountant of boekhouder? Je bent zeker niet alleen, want in de laatste vijf jaar kwamen er bijna 15% meer accountants bij. Wat zijn de voordelen van dit statuut en het oprichten van je eigen (accountancy) zaak?

Lees meer
Accountants

Dit waren de 4 key topics van onze Summit 2023

17 oktober 2023

De Acerta Summit is hét event bij uitstek voor accountants. Boeiende sprekers vanuit het bedrijfsleven delen hun visie en maken deze dag inspirerend!

Lees meer
vennootschapsrecht_acerta
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer
Accountants

Torenhoge inflatie: wat met de sociale bijdragen in 2023?

05 januari 2023

De inflatie in België is torenhoog. Tussen 2022 en 2023 steeg de index met 11,9%. Als we vergelijken met 2020, is er zelfs een stijging van 18,3%. Wat is het effect van de torenhoge inflatie op de sociale bijdragen van zelfstandigen? En wat kan je als accountant doen?

Lees meer
Accountants

Vier vergeet-me-niet-acties voor accountants

13 december 2022

Het jaar loopt op zijn einde, tijd voor (gecertifieerde) accountants om het jaar af te sluiten. Voor we definitief afscheid nemen van 2022, overloop je best even deze checklist met vier acties die wel eens over het hoofd gezien worden.

Lees meer
welzijn accountants_acerta
Accountants

Gelukkig en gezond op de werkvloer: een grote uitdaging

25 november 2022

Het aantal langdurige burn-outs en depressies blijft stijgen. Hoe zorg je voor gelukkige en gezonde medewerkers? Acerta geeft tips voor accountants.

Lees meer
Accountants

Energiecrisis: steunmaatregelen voor zelfstandigen

19 oktober 2022

De stijgende energieprijzen hebben een zware impact op veel zelfstandigen. Om die reden heeft de overheid een pakket steunmaatregelen uitgewerkt. Zitten jouw klanten in moeilijkheden? Adviseer hen over de federale steunmaatregelen.

Lees meer
Accountants

Van accountant tot partner in life

15 september 2022

Ook als accountant krijg je voortdurend te maken met innovatie en verandering. Waarom moet je in deze golf meegaan en welke meerwaarde biedt het jou? Dat was meteen ook de rode draad in de keynotes van Steven Van Belleghem & Thierry Geerts (CEO Google Belux) tijdens de Acerta Summit 2022. Wij vatten het voor je samen.

Lees meer