Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

8 resultaten

Gekozen filters: Accountants Sociaal juridisch advies Alle filters verwijderen
vennootschapsrecht_acerta
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer
Accountants

Torenhoge inflatie: wat met de sociale bijdragen in 2023?

05 januari 2023

De inflatie in België is torenhoog. Tussen 2022 en 2023 steeg de index met 11,9%. Als we vergelijken met 2020, is er zelfs een stijging van 18,3%. Wat is het effect van de torenhoge inflatie op de sociale bijdragen van zelfstandigen? En wat kan je als accountant doen?

Lees meer
Accountants

Energiecrisis: steunmaatregelen voor zelfstandigen

19 oktober 2022

De stijgende energieprijzen hebben een zware impact op veel zelfstandigen. Om die reden heeft de overheid een pakket steunmaatregelen uitgewerkt. Zitten jouw klanten in moeilijkheden? Adviseer hen over de federale steunmaatregelen.

Lees meer
Accountants

Gids je klanten door het conflict Rusland-Oekraïne

03 mei 2022

Hoe kan je je klanten begeleiden en adviseren? Welke maatregelen zijn er voor zelfstandigen die een aanzienlijke omzetdaling kennen vanwege het conflict? En wat met Oekraïners die zelfstandig willen worden in België?

Lees meer
Accountants

(Gecertifieerd) accountant? Verlies deze deadlines in juni niet uit het oog

14 juni 2021

De zon schijnt over het hele land, de zomer is in zicht. Je zou voor minder beginnen wegdromen van je welverdiende vakantie. Voor je op reis of op staycation vertrekt, moet je volgende zaken nog in orde brengen.

Lees meer
Accountants

Actualiteit voor accountants: belangrijke info rond vaccinaties tijdens de werktijd, de thuiswerkcao en landingsbanen

16 maart 2021

Als (gecertifieerd) accountant moet je altijd op de hoogte zijn van de laatste fiscale en juridische ontwikkelingen, zodat je je klanten actueel en gefundeerd advies kan geven. Volgende wijzigingen en nieuwigheden hebben mogelijk een impact op de werkorganisatie en het loonbeleid van je cliënteel.

Lees meer
Accountants

Nieuw jaar, nieuwe wijzigingen die je als boekhouder en accountant moet kennen

07 januari 2021

Een nieuw jaar brengt zoals gewoonlijk enkele veranderingen met zich mee. Welke updates zijn relevant voor jou als boekhouder of accountant? Krijg hier een overzicht.

Lees meer
Accountants

Boekhoudkantoor van de toekomst: van papier naar digitalisering

01 september 2020

De boekhoud- en accountancysector heeft het drukker dan ooit. Zowel inhoudelijk als organisatorisch is er van alles aan het bewegen. Daarbovenop kwam begin dit jaar ook nog eens de coronacrisis en het massale thuiswerken, waardoor nu nog meer administratie en klantvragen digitaal worden afgehandeld. Digitalisering: een uitdaging of opportuniteit?

Lees meer