Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale veranderingen in jouw fase van het ondernemerschap? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

85 resultaten

Gekozen filters: Starters Alle filters verwijderen
Starters

Intellectuele eigendom

06 maart 2024

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming is er veel te overwegen: ondernemingsplannen, financiële haalbaarheid, marktanalyse, en klantenfeedback. Een aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het beschermen van intellectuele eigendom (IE).

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: dé starterspagina

02 januari 2024

Als je voor jezelf wil beginnen, zijn er heel wat knopen door te hakken. Op deze ultieme starterspagina vind je alle vragen die je je best stelt – en de weg naar alle antwoorden.

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: op welke kosten moet je je voorzien?

02 januari 2024

Om zelfstandige te worden heb je meestal geen startkapitaal nodig. Maar er komen wel kosten bij kijken. Overloop hier de belangrijkste kostenposten.

Lees meer
Starters

Bijverdienen als zelfstandige na je pensioen

30 oktober 2023

Vele gepensioneerden verdienen een aardig centje bij als zelfstandige. Ontdek waar je op moet letten en welke voordelen er zijn aan een zelfstandig statuut, ook op latere leeftijd.

Lees meer
Starters

Starten als vrije beroeper? Dit zijn de meest populaire keuzes.

25 oktober 2023

Nog nooit startten zoveel zelfstandigen in een vrij beroep als afgelopen jaar. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen maar ook zaken waar je zeker op moet letten als je voor een vrij beroep wil gaan. Benieuwd wat de meest gekozen vrije beroepen zijn? We lijsten ze voor je op.

Lees meer
Starters

Waarom zelfstandig verpleegkundige een goede keuze is

26 september 2023

De overstap maken naar zelfstandig verpleegkundige? Ontdek de voordelen als startende zelfstandige en hoe Acerta je hierbij kan helpen!

Lees meer
Starters

Starten als zelfstandige? Ontdek de steunmaatregelen

04 september 2023

Wil je het (opnieuw) proberen als zelfstandige? Informeer je dan goed, want je kan misschien wel rekenen op (financiële) steun! We geven je een overzicht van de Vlaamse en federale steunmaatregelen.

Lees meer
Starters

Verzekering Gewaarborgd inkomen prijs

30 augustus 2023

Om je inkomen te waarborgen wanneer je als zelfstandige (even) niet meer kan werken, sluit je een verzekering Gewaarborgd inkomen af. Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Lees meer
Starters

Hoe start je als zelfstandige in een vrij beroep?

09 juni 2023

Ben je (bijna) afgestudeerd en plan je te starten als vrij beroeper? Je bent niet alleen. Vrije beroepen kennen een sterk stijgende tendens (+4,57%), volgens cijfers van de RSVZ. Acerta helpt je met een vliegende start!

Lees meer