Vorige

Wil je meer verkopen als starter? Kies dan voor elektronische betalingen!

15 maart 2020 Starters

Je hebt net een handelszaak geopend en wilt die graag snel zien groeien? Bied je klanten dan hun favoriete betaalmethode aan! – door Worldline.

Leestijd: Later lezen?

1 op de 2 klanten betaalt met de kaart

We leven in een hypergeconnecteerde wereld en de gewoontes van de consumenten evolueren. Steeds meer klanten willen met een kaart of via hun smartphone kunnen betalen. Online en in de winkel. Voor grote en kleine aankopen.

In België verloopt meer dan 50% van de betalingen elektronisch. En dat percentage loopt zelfs op tot 80% in de Scandinavische landen, de echte Europese pioniers op dit vlak.

Een essentiële betaalmethode

Je merkt het: elektronisch betalen is een absolute must, in welke sector je ook actief bent. Om nog meer te verkopen, doe je er goed aan jouw klanten een ruime keuze aan betaalmethodes aan te bieden. En elektronisch betalen moet er één van zijn!

5 voordelen van elektronisch betalen

1. Meer verkopen
Klanten hebben steeds minder cash op zak. Soms zelfs helemaal geen. Bied hen de mogelijkheid om met een kaart of via hun smartphone te betalen. Zo zet je ook aan tot impulsaankopen, want de klant wordt niet langer beperkt door de hoeveelheid geld die hij bij heeft. Resultaat? Je verkoopt meer en ziet je omzet stijgen.

2. Veiliger dan cash
Geld in de kassa hebben is altijd een risico. Door elektronische betalingen in je winkel te promoten, loop je minder risico dat je in je winkel of op weg naar de bank overvallen wordt. En je hoeft nooit meer bang te zijn dat je vals geld ontvangt.

3. Onmiddellijk betalen
Als een klant elektronisch betaalt, met een kaart of een smartphone, dan staat dat geld de volgende dag op je bankrekening. Een eenvoudige en snelle betaalmethode dus. Stel je voor: je levert bestellingen aan huis en een klant heeft geen cash om je te betalen. Met een elektronische betaling ben je altijd zeker van je geld!

4. Minder fouten
Je maakt je kassa op aan het einde van de dag en komt tot de onaangename vaststelling dat je 50 euro te kort komt... Hoe komt dat? Wellicht door een vergissing bij het geld teruggeven aan een klant. Ja, vergissen is menselijk, maar met elektronische betalingen kan je dit risico aanzienlijk beperken. En dat komt je omzet zeker ten goede!

5. Tijd besparen
De kasopmaak en dagafsluiting, het geld veilig opbergen, één of meerdere keren per week geld naar de bank brengen... Je weet wel hoe dat gaat. Met elektronische betalingen bespaar je tijd. Je drukt aan het einde van de dag een rapport af van alle transacties en hebt gratis toegang tot online rapporten. En omdat je minder geld in je kassa hebt, moet je ook minder vaak naar de bank gaan.

 

Worldline biedt je oplossingen op maat

Worldline is Europees leider op het vlak van elektronische betalingen en reikt oplossingen aan die aangepast zijn aan jouw behoeften, in welke sector je ook actief bent:

  • Een ruime keuze aan betaalterminals: vast, mobiel of onbemand
  • Alles-in-één Packs met de betaalterminal, technische ondersteuning, een transactievolume, gratis Bancontact-transacties en andere diensten
  • Digitale betaaloplossingen om je aanwezigheid online te versterken
  • Advies bij de keuze van de betaalmethodes die het beste passen bij jouw activiteit

Van een optimaal betaalcomfort gesproken, zowel in je zaak als online!

Welke formule?

Je kan een terminal huren of kopen. Als je een terminal huurt, betaal je elke maand een vast bedrag.  Koop je liever een terminal? Dan is je aankoopbedrag tot 120% fiscaal aftrekbaar.

Houd je het liever eenvoudig met een alles-in-één Pack, inclusief de betaalterminal en de transactiekosten? Worldline bied je een formule aan die perfect bij je past, voor een vast maandelijks bedrag zonder verrassingen.

Exclusieve aanbiedingen voor starters

  • 12 maanden gratis voor de huur van een betaalterminal (inclusief verzending, updates en bijstand via e-mail)
  • 5 maanden gratis voor een alles-in-één pack, op maat van jouw activiteit.
Meer informatie

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Wonen op kosten van je vennootschap
Starters

Wonen op kosten van je vennootschap

12 april 2021

Als starter een eerste woning aankopen brengt al snel enkele vragen met zich mee. Ga je bouwen of kopen? Indien kopen, doe je dit privé of met je vennootschap? De twee opties hebben beiden hun voor- en nadelen, maar waar kies je nu best voor?

Lees meer
Succesvol starten doe je via de Starters academie
Starters

Succesvol starten doe je via de Starters academie

29 maart 2021 Tessa Huybrighs

De Starters academie is een reeks korte, gratis online workshops die jou klaarstomen voor de opstart van je eigen zaak.

Lees meer
Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep
Starters

Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep

10 maart 2021 Els Schellens

In 2020 zijn er heel wat meer zelfstandigen gestart in de bouwsector dan in 2019. In België waagden 7% meer zelfstandigen de stap in de sector, maar dan vooral in bijberoep. De bouwsector doet het daarmee niet zo slecht.

Lees meer