Vorige

De sociale verkiezingen zijn in aantocht

04 september 2019 Werkgevers

In 2020 zijn er opnieuw sociale verkiezingen. Heel wat bedrijven zijn druk bezig met de voorbereidingen, want de verkiezingsprocedure zelf start immers al in december 2019. Een procedure die 150 dagen duurt, tot in mei 2020. Wat is de houding van ondernemingen tegenover de sociale verkiezingsprocedure? En wat vinden werkgevers van de bestaande Belgische overlegstructuren en werknemersvertegenwoordiging?  

Leestijd: Later lezen?

Sociale verkiezingsprocedure duurt te lang

Sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats en leiden tot de aanstelling of de hernieuwing van de personeelsafgevaardigden in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk. De procedure van de sociale verkiezingen moet korter volgens bijna 9 op 10 werkgevers, dat blijkt uit onderzoek van Acerta. De huidige procedure duurt 150 dagen, maar volgens 41% van de werkgevers kan ze afgehandeld worden in 75 dagen. Dat is de helft van de huidige periode.

Vakbonden als kanaal voor overleg met medewerkers

In veel bedrijven is er naast een ondernemingsraad en/of een comité voor preventie en bescherming op het werk, ook een vakbondsvertegenwoordiging in de vorm van een syndicale afvaardiging. Wanneer er een minimaal aantal werknemers aan de slag zijn in een bedrijf – het aantal is afhankelijk van de sector –, dan is de oprichting van een vakbondsafvaardiging verplicht.

Maar stel dat bedrijven de volledige vrije keuze hebben, kiezen ze dan om een vakbondsafvaardiging te hebben? Uit onderzoek van Acerta blijkt dat hoe groter de onderneming, hoe meer ondernemingen er ‘ja’ zeggen tegen een vakbondsafvaardiging. Dat is ook logisch, want in kleine ondernemingen is de afstand tussen werkgever en werknemer kleiner. Maar zelfs in kleinere ondernemingen, met minder dan 100 werknemers, zou 1 op 4 kiezen voor een vakbondsvertegenwoordiging.

Structureel overleg vindt effectief plaats

Volgens de wet moet er één keer per maand een overleg plaatsvinden in de ondernemingsraad en in het comité voor preventie en bescherming op het werk. Ondernemingen lijken dit te respecteren: 21% komt minstens 12 keer per jaar samen, 25% komt 11 keer per jaar samen, en 39% komt 10 keer per jaar samen. Buiten de vakantieperiodes wordt er dus zo goed als maandelijks officieel overlegd tussen werkgevers en werknemers.

 

Sociale verkiezingen organiseren?

Een goede voorbereiding is goud waard. Acerta helpt je om de regels en data te respecteren, de nodige officiële documenten in te zetten en juist te communiceren.

Vertrouw op de expertise van Acerta

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

De tien hebben een sociaal akkoord. Wat staat erin?
Werkgevers

De tien hebben een sociaal akkoord. Wat staat erin?

08 juni 2021 Tom Dirix

De sociale partners in de groep van 10 bereikten een akkoord over 4 grote thema’s: het gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen, de einde loopbaan, overuren en de aanvullende pensioenen.

Lees meer
Sociale partners bereiken akkoord over welvaartsenveloppe
Werkgevers

Sociale partners bereiken akkoord over welvaartsenveloppe

21 april 2021 Tom Dirix

Op maandag 19 april werden de sociale partners het op de valreep eens over een aanpassing van de zogenaamde welvaartsenveloppe. Wat is de welvaartsenveloppe? Waarom is het belangrijk? En wat is er precies afgesproken?

Lees meer
Sociale verkiezingen 2020: bescherming kandidaten
Werkgevers

Sociale verkiezingen 2020: bescherming kandidaten

07 januari 2021 Clara D'hollander

De sociale verkiezingen liggen intussen definitief achter ons. Hoe zit het met de beschermingsduur van de verkozenen en hun eventuele plaatsvervangers? En wat met werknemers die zich kandidaat hebben gesteld, maar die niet verkozen zijn? We zetten hieronder alle regels op een rijtje.

Lees meer