Vorige

Extra opleiding voor bedienden in tijdelijke werkloosheid

09 oktober 2020 Dirk Neefs Werkgevers

Wil je als werkgever beroep doen op het soepelere systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, het zogenaamde Corona overgangsstelsel, dan is één van de voorwaarden dat je je bedienden die je tijdelijk werkloos stelt, twee dagen per maand opleiding moet bieden.

Leestijd: Later lezen?

Extra opleiding voor bedienden in tijdelijke werkloosheid

Het corona overgangsstelsel voor tijdelijke werkloosheid vraag je aan bij de RVA. Daarbij moet je  twee voorwaarden aantonen

  • een vermindering met 10% van je omzet in de loop van het kwartaal dat de invoering van het stelsel van tijdelijke werkloosheid voorafgaat ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2019
  • een aanbod van 2 dagen opleiding per maand aan die bedienden die tijdelijk werkloos worden gesteld

Voorwaarden voor opleiding

Het gaat steeds om twee vormingsdagen per maand, ongeacht het arbeidsregime van de werkloze werknemer. Wat die vorming dient in te houden, is niet vastgelegd door de regelgeving.

Indien de vormingsdagen doorgaan op werkloosheidsdagen ben je als werkgever voor die dagen geen loon verschuldigd. De vormingsdagen mogen ook doorgaan op werkdagen, maar dan zal er uiteraard loon verschuldigd zijn. 

Aangezien het verplichte aanbod van vormingsdagen één van de voorwaarden is om de versoepelde tijdelijke werkloosheid om economische redenen voor bedienden te kunnen toepassen, zal de RVA geen werkloosheidsuitkeringen betalen aan de werknemer wanneer de verplichting niet wordt nagekomen. De werkgever zal dus loon verschuldigd zijn voor die dagen die aanvankelijk als werkloosheidsdagen voorzien waren.

Opleidingsaanbod

Ben je op zoek naar opleidingen voor je bedienden? Bekijk dan zeker het opleidingsaanbod van Acerta. Je vindt er een ruim aanbod opleidingen over sociale wetgeving en hr maar ook trainingen over leidinggeven en persoonlijke vaardigheden. Corona-proof en online!

Bekijk het aanbod

Deel dit artikel

Acerta_Dirk_Neefs.png

Geschreven door Dirk Neefs

Managing consultant

Gerelateerde artikels

Hoe blijf je over het mentale welzijn van je medewerkers waken?
Werkgevers

Hoe blijf je over het mentale welzijn van je medewerkers waken?

27 oktober 2020 Tom Vlieghe

4 op de 10 medewerkers ervaart meer stress. Hoe zorg je ervoor dat ze in tijden van thuiswerk gezond blijven?

Lees meer
Meer afstandsonderwijs of een verlengde herfstvakantie? Oplossingen voor je werknemers
Werkgevers

Meer afstandsonderwijs of een verlengde herfstvakantie? Oplossingen voor je werknemers

26 oktober 2020 Ellen Van Grunderbeek

Wat moet je als werkgever doen als je werknemer wenst thuis te blijven om zijn/haar kind te begeleiden bij het thuisonderwijs, of de verlengde herfstvakantie moet overbruggen?

Lees meer
Antwoorden op meest gestelde telewerk-vragen door werkgevers
Werkgevers

Antwoorden op meest gestelde telewerk-vragen door werkgevers

20 oktober 2020 Sarah De Groof

Tijdens de eerste lockdown in maart en april werd telewerken plots de norm. ‘Tijdelijk’, dachten we toen. Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité dat telewerken weer verplichte kost wordt.

Lees meer