Vorige

Opleidingsverlof: nieuwigheden in schooljaar 2022-2023

29 augustus 2022 Miet Vanhegen Werkgevers

Het Vlaams opleidingsverlof (in Vlaanderen) of het stelsel van het betaald educatief verlof (in Wallonië en Brussel) geeft je medewerkers de mogelijkheid om zich bij te scholen met behoud van hun loon. Hoe populair is het opleidingsverlof? En welke nieuwigheden zijn er voor het nieuwe schooljaar 2022-2023? We geven je graag een overzicht.

Leestijd: Later lezen?

Populariteit opleidingsverlof

Uit onderzoek van Acerta blijkt dat 1 op de 61 medewerkers in Vlaanderen (zo’n 1,63%) het afgelopen schooljaar (2021-2022) al gebruik maakte van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). In Wallonië overtuigde het educatief verlof 1% van de medewerkers. In Brussel maakte 1,29% van de medewerkers gebruik van betaald educatief verlof.

Nieuw bedrag begrensd maandloon?

Wanneer een medewerker educatief verlof of Vlaams opleidingsverlof neemt, dan kan hij voor zijn opleiding een aantal uren afwezig zijn op het werk met behoud van zijn normale loon onder bepaalde voorwaarden. Dat loon kan echter begrensd worden en grens wordt vastgelegd bij koninklijk besluit.

Wat is er nieuw? Er is een ontwerp van Koninklijk Besluit goedgekeurd door de ministerraad voor het schooljaar 2022-2023 dat het grensbedrag vastlegt op 3170 euro bruto per maand. Vorig schooljaar was de loongrens 3047 euro. Let op: dit wordt pas officieel na publicatie in het Belgisch staatsblad.

Deadline terugbetalingsaanvraag

Als werkgever kan je een terugbetaling van 21,30 euro krijgen per goedgekeurd uur educatief verlof of Vlaams opleidingsverlof dat je medewerker heeft opgenomen en waarvoor je bedrijf loon heeft uitbetaald. De termijn voor het indienen van de aanvraag moet strikt worden nageleefd..

Deadline voor terugbetalingsaanvraag Vlaams opleidingsverlof

Vanaf schooljaar 2022-2023 moeten werkgevers elke terugbetalingsaanvraag voor het Vlaams opleidingsverlof effectief indienen binnen de 3 maanden na de startdatum van de opleiding, zoals in de regelgeving voorzien. Aanvragen die te laat zijn ingediend, zullen geweigerd worden.

Wat is de procedure? De medewerker moet uiterlijk 14 dagen vóór je de aanvraag moet indienen in het WSE-loket, het Vlaams Opleidingsverlof bij jou aanvragen mét het inschrijvingsattest. Als de medewerker het Vlaams Opleidingsverlof te laat aanvraagt, mag je dit weigeren.

Hoe vraag je de terugbetaling aan? Om terugbetaling te krijgen dien je een aanvraag in via het WSE-loket (digitaal loket van het departement Werk en Sociale Economie).

Deadline voor terugbetalingsaanvraag in Wallonië en Brussel

In de regeling educatief verlof kan je tenvroegste na afloop van het schooljaar (31 augustus) een aanvraag indienen voor uren educatief verlof die je medewerkers hebben opgenomen tijdens dat voorbije schooljaar (tussen 1 september en 31 augustus).

  • In Brussel kunnen de aanvragen met betrekking tot schooljaar 2021-2022 ingediend worden tot en met 31 december 2022.
  • In het Waals Gewest kunnen aanvragen over het afgelopen schooljaar nog tot 31 maart 2023 worden ingediend.

Wat is de procedure? Dien je aanvraag in bij de bevoegde gewestelijke dienst.

Verlenging gemeenschappelijk initiatiefrecht Vlaams opleidingsverlof

In schooljaar 2021-2022 werd het tijdelijk gemeenschappelijk initiatiefrecht voor het Vlaams opleidingsverlof in het leven geroepen, waarbij zowel medewerker als werkgever een opleiding kunnen voorstellen. Binnen de Vlaamse regering werd beslist om deze maatregel met 1 jaar te verlengen waardoor deze ook in het schooljaar 2022-2023 van toepassing zal zijn.

Wat is het gemeenschappelijk initiatiefrecht? Met het gemeenschappelijk initiatiefrecht krijg je als werkgever de kans om jouw medewerker een opleiding te laten volgen en zo zijn arbeidskansen te versterken. Een medewerker die zowel een opleiding volgt op eigen initiatief, als een opleiding die u als werkgever voorgesteld heeft, verdubbelt zijn recht op het Vlaams Opleidingsverlof tot maximaal 250 uur.

Versoepeling minimumvoorwaarden Vlaams opleidingsverlof

De minimumvoorwaarde van 32 opleidingsuren werd versoepeld vorig schooljaar. De medewerker mocht in het schooljaar 2021-2022 modules uit verschillende arbeidsmarktgerichte opleidingen combineren om te voldoen aan deze voorwaarde.

Een recent ontwerpbesluit bevestigt nu uitdrukkelijk dat ook modules uit verschillende arbeidsmarktgerichte opleidingen van verschillende opleidingsverstrekkers zullen kunnen worden gecombineerd in het schooljaar 2022-2023.

Uren per studiepunt graduaatsopleidingen

Vanaf schooljaar 2022-2023 krijgt elke medewerker die een graduaatsopleiding volgt 4 uur Vlaams opleidingsverlof per studiepunt waarvoor hij deelnam aan de eindbeoordeling. Dit geldt ook voor de medewerkers die hun graduaatsopleiding al in een vorig schooljaar startten.

Zet je eigen opleidingsaanbod succesvol in!

Met Connect HR Office kan je je eigen opleidingsaanbod succesvol inzetten en eenvoudig opvolgen. Zo stel je zelf een opleidingscatalogus samen waaruit je medewerkers opleiding(en) kunnen selecteren en zich inschrijven. Je keurt vervolgens de aanvragen goed of weigert ze.

Ontdek onze oplossingen

Deel dit artikel

Acerta_Miet Vanhegen.png

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Volg een hr-opleiding waar en wanneer je wil
Werkgevers

Volg een hr-opleiding waar en wanneer je wil

01 september 2022 Annelies Baelus

Online opleidingen hebben sinds de coronapandemie op zijn minst gezegd een boost gekregen. Voor de coronapandemie waren online opleidingen bij Acerta eerder de uitzondering, terwijl vandaag 70% van onze opleidingen online doorgaan. Ze zijn er om te blijven, ook in de hr-wereld.

Lees meer
Hoe lang blijf jij mij trouw?
Werkgevers

Hoe lang blijf jij mij trouw?

14 juli 2022 Britt Winnepenninckx

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend om goede medewerkers aan boord te halen. Het kost tijd, toewijding én ook een hap uit je budget. Heb je de juiste match gevonden? Dan hoop je natuurlijk dat jullie aan een positieve, vruchtbare en langdurige werkrelatie kunnen bouwen. Maar hoe lang blijft een medewerker zijn bedrijf trouw?

Lees meer
Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren
Werkgevers

Duurzame loopbanen: de shift moet nog gebeuren

22 juni 2022 Kathelijne Verboomen

Werken rond duurzame loopbanen biedt een antwoord op verschillende hr-uitdagingen. Je medewerkers zullen gelukkig, gezond en productief aan het werk blijven. Stof voor een leerrijk Acerta Panel Webinar.

Lees meer