Vorige

Wim Ballieu, de man achter Balls & Glory, gaat back to the roots met dark kitchen concept

15 juni 2021 Zelfstandigen

Van witloofrolletjes met hesp tot hachis parmentier: met Wims Deli, een gloednieuw concept zonder restaurant, brengt Wim Ballieu klassieke ovenschotels opnieuw tot leven in de woonkamer van z’n klanten. Wat overblijft, is pure nostalgie. “Ik ga terug naar de roots: gewoon lekker eten waar mensen samen van kunnen genieten.”

-In samenwerking met Wordline

Leestijd: Later lezen?

Nostalgie met een twist

Wie kent er niet de gevulde gehaktballen met stoemp van Wim Ballieu en zijn Balls & Glory restaurants? Een eenvoudig concept dat goed draait, ook als afhaal- en deliverymaaltijd zo blijkt. Na tien jaar is het tijd voor iets nieuws, een zogenaamde ‘dark kitchen’. Hiermee kiest de kok voor een delivery- en afhaalconcept met traditionele Belgische ovenschotels, zonder restaurant. Heerlijk nostalgisch met een twist. “Na tien jaar wil je wel eens iets anders maken dan ballen met stoemp. Op de duur riskeer je bepaalde producten te gebruiken, die niet meer passen in het concept”, vertelt Wim.

Elke week kunnen klanten kiezen uit drie ovenschotels die ze online bestellen om dan thuis alleen, of met familie en vrienden op te eten.

Inspiratie uit Amerika

Het idee van Wims Deli is geïnspireerd op de ‘potluck-traditie’ uit de Verenigde Staten, waarbij mensen hun eten in een grote pot klaarmaken en meenemen naar de kerk, om er nadien samen van te eten. “Ik speelde al een tijdje met dit idee, en door de coronacrisis is het in een stroomversnelling geraakt. De horeca moest sluiten, waardoor de digitale transformatie van de markt met zeker drie jaar is versneld. Die boot mochten we gewoon niet missen.”

Lekker oldskool in een digitale wereld

Vandaag de dag komen klanten vaker zelf hun maaltijd ophalen. “Dat was vroeger ook al, maar toen moest je naar het restaurant komen, je bestelling plaatsen en daar wachten tot die klaar was. Nu kan dat allemaal online en hoeven klanten niet meer te wachten bij het afhalen. Het klinkt misschien heel oldskool, maar ik vind dat geweldig. Voor mij is het belangrijk dat klanten de keuken en het concept van dichtbij zien en meemaken. Dat hoort er voor mij bij.”

Deze manier van online bestellen wil Wim na de coronacrisis verder laten boomen. “Momenteel moeten we werken op twee snelheden: aan de ene kant wil ik heel voorzichtig groeien tot de gezondheidssituatie weer normaal wordt. Tegelijk is er die nieuwe, digitale wereld waarin mensen op een andere manier bestellen en sociaal contact hebben. Als horeca-ondernemer moet je daar ook rekening mee houden.”

De vijf lessen die Wim Ballieu na 10 jaar Balls & Glory leerde:

  1. Stick to the plan: je eerste idee is meestal het beste.
  2. Maak fouten, want zo maak je jezelf en je concepten beter.
  3. Betrek je klanten bij je zaak en communiceer open met hen.
  4. Durf snel beslissingen te nemen als de omstandigheden je ertoe dwingen.
  5. Hou het simpel: meer keuze zorgt niet per se voor een zaak die beter draait.

Heb je een webshop en wil je je klanten vlot, snel en veilig laten betalen? Bekijk hier de betaaloplossingen van Worldline.

Nog geen webshop? Ga aan de slag met deze 3 tips.

Ontdek de betaaloplossing die bij je past

Ontdek de betaaloplossing die bij je past

Beantwoord enkele vragen en wij leiden jou naar de betaaloplossing aangepast aan jouw zaak.

Doe de test!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

1 op 20 starters in bijberoep binnen twee jaar in hoofdberoep
Zelfstandigen

1 op 20 starters in bijberoep binnen twee jaar in hoofdberoep

12 mei 2022 Els Schellens

Bijna 5% van de zelfstandigen die in 2020 in bijberoep zijn gestart, is twee jaar later aan de slag in hoofdberoep. In welke sectoren zien we deze switch het meeste? En welke leeftijdscategorie?

Lees meer
Hoe werkt een elektronische betaling?
Zelfstandigen

Hoe werkt een elektronische betaling?

14 maart 2022

Elke minuut gebeuren duizenden elektronische betalingen in Belgische winkels en via e-commerce. Een transactie uitvoeren is erg eenvoudig en in amper enkele seconden gebeurd. Maar het mechanisme erachter is verrassend complex en ingenieus en doet beroep op vele partners.

Lees meer
Geboorteverlof  voor zelfstandigen: ken jij je rechten?
Zelfstandigen

Geboorteverlof voor zelfstandigen: ken jij je rechten?

16 februari 2022 Els Schellens

Wanneer je een kindje op de wereld zet, valt er heel wat te regelen. Ook als zelfstandige ontkom je er niet aan. Wist je dat je als kersverse mama kan rekenen op moederschapshulp, als aanvulling op moederschapsrust? En er bestaat ook een alternatief voor nieuwbakken vaders.

Lees meer