Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

Werkgevers

Vacature zoekt ideale kandidaat: al aan job branding gedacht?

28 juni 2024

Bedrijven zoeken gretig naar de beste manier om hun vacature tot bij de juiste doelgroep te krijgen. In een zee van jobaanbiedingen moet je meer dan ooit opvallen. Al aan job branding gedacht? Het is de perfecte manier om te zorgen dat jouw vacature op korte termijn resultaten boekt. We leggen je uit hoe dat werkt en hoe je het aanpakt.

Lees meer
Starters

Het prestarterstraject van Acerta: in één rechte lijn richting ondernemerschap, nu in samenwerking met de Vlaamse overheid

28 juni 2024

De eerste stappen zetten als startend ondernemer? Er komt vaak veel bij kijken en dat kan gemotiveerde starters afschrikken. Via het prestarterstraject van Acerta brengen we je van start naar finish gedurende zes weken. Inschrijven kan nog!

Lees meer
Accountants

Summit 2024: de grootste hr-uitdagingen voor accountants

26 juni 2024

Arbeidskrapte, aantrekken en behouden van werknemers en de digitalisering. Het zijn allemaal hr-uitdagingen waar bedrijfsleiders dagelijks mee te maken hebben. De komst van AI zorgt daarbij ook voor een toename aan cyberaanvallen. Ook in de accountancy sector is dit een realiteit. Hoe staan we ervoor en hoe kunnen we ons hier tegen wapenen?

Lees meer
Werkgevers

Duurzame manieren om je huidige werknemers te behouden

26 juni 2024

Opvallende cijfers: 72% van de werkende Belgen zou hun huidige werkgever verlaten mocht zich een interessante opportuniteit voordoen. Hoe kan je als bedrijf inzetten op retentie en hoe zorg je voor een stimulerende werkomgeving waarin je huidige werknemers zich kunnen (blijven) ontwikkelen?

Lees meer
Werkgevers

Wat verandert er voor werkgevers vanaf 1 juli 2024?

24 juni 2024

Vanaf 1 juli verandert er opnieuw heel wat op sociaal-juridisch vlak. Deze wijzigingen kunnen een impact hebben op jou als werkgever en op jouw werknemers. Als je hiervan op tijd op de hoogte bent, kan je de nieuwe regels correct toepassen. In dit artikel vind je een beknopt overzicht van de belangrijkste veranderingen die vanaf 1 juli ingaan.

Lees meer
Accountants

Efficiëntere service voor accountants aan eindklanten? Dat kan, via Acerta.

19 juni 2024

De bedrijfsgegevens van je klanten verwerken? Als accountant is het dagelijkse kost. Gelukkig kan dit nu sneller en efficiënter. Via het cloudplatform Silverfin kan je de sociale balans een heel stuk makkelijker opmaken.

Lees meer
Werkgevers

Lange(re) loopbanen voor werknemers?

17 juni 2024

Werknemers blijven steeds langer bij dezelfde werkgever en dat is best positief. Maar zorg voor voldoende groei-en ontwikkelingskansen, zodat je werknemers op een duurzame manier doorstromen naar nieuwe of andere functies.

Lees meer
Zelfstandigen

Verhoging sociale uitkeringen op 1 mei 2024

12 juni 2024

Door de overschrijding van de spilindex in oktober worden de sociale uitkeringen voor zelfstandigen vanaf 1 mei 2024 verhoogd met 2%.

Lees meer
Werkgevers

Wendbare en flexibele organisaties in veranderende tijden

11 juni 2024

In een wereld waar veranderingen steeds sneller plaatsvinden, moeten organisaties wendbaar en flexibel zijn. Tijdens ons Acerta Panel Webinar deelden Professor Kathleen Vangronsvelt, Els Overbergh, Anette Böhm en Florence Cordonnier hun inzichten en ervaringen. Hoe creëer je wendbare en flexibele organisaties? Je ontdekt het in deze blog.

Lees meer