Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

30 resultaten

Gekozen filters: Accountants Alle filters verwijderen
Accountants

Summit 2024: de grootste hr-uitdagingen voor accountants

26 juni 2024

Arbeidskrapte, aantrekken en behouden van werknemers en de digitalisering. Het zijn allemaal hr-uitdagingen waar bedrijfsleiders dagelijks mee te maken hebben. De komst van AI zorgt daarbij ook voor een toename aan cyberaanvallen. Ook in de accountancy sector is dit een realiteit. Hoe staan we ervoor en hoe kunnen we ons hier tegen wapenen?

Lees meer
Accountants

Efficiëntere service voor accountants aan eindklanten? Dat kan, via Acerta.

19 juni 2024

De bedrijfsgegevens van je klanten verwerken? Als accountant is het dagelijkse kost. Gelukkig kan dit nu sneller en efficiënter. Via het cloudplatform Silverfin kan je de sociale balans een heel stuk makkelijker opmaken.

Lees meer
Accountants

Dit was de Acerta Summit 2024

05 juni 2024

De vijfde editie van de Acerta Summit ligt inmiddels weer achter ons. Onze accountants werden ondergedompeld in de wereld van cyber crime. We vatten deze boeiende en inspirerende dag samen en belichten de belangrijkste topics.

Lees meer
Accountants

5 redenen waarom accountancy kantoren de stap naar extra dienstverlening (nog) niet zetten

29 april 2024

Hoe zet je als accountancy kantoor volop in op extra dienstverlening? Tijdens deze Acerta Talk geeft CEO & founder van Bizzcontrol, Nicholas De Nil, tips en advies en kaart hij de uitdagingen en struikelblokken aan waar vele accountancy kantoren mee geconfronteerd worden.

Lees meer
Accountants

AI binnen de accountancysector: vriend of vijand?

05 maart 2024

Artificiële Intelligentie, het is niemand nog onbekend. Ook niet binnen de accountancysector. AI heeft zijn weg gevonden om ook het leven van accountants te vergemakkelijken, maar hoe draagt AI vandaag bij en waar liggen de groeikansen?

Lees meer
Accountants

Starten als zelfstandig accountant? Een populaire keuze.

10 november 2023

Overweeg je de stap naar zelfstandig accountant of boekhouder? Je bent zeker niet alleen, want in de laatste vijf jaar kwamen er bijna 15% meer accountants bij. Wat zijn de voordelen van dit statuut en het oprichten van je eigen (accountancy) zaak?

Lees meer
Accountants

Dit waren de 4 key topics van onze Summit 2023

17 oktober 2023

De Acerta Summit is hét event bij uitstek voor accountants. Boeiende sprekers vanuit het bedrijfsleven delen hun visie en maken deze dag inspirerend!

Lees meer
vennootschapsrecht_acerta
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer
Accountants

Torenhoge inflatie: wat met de sociale bijdragen in 2023?

05 januari 2023

De inflatie in België is torenhoog. Tussen 2022 en 2023 steeg de index met 11,9%. Als we vergelijken met 2020, is er zelfs een stijging van 18,3%. Wat is het effect van de torenhoge inflatie op de sociale bijdragen van zelfstandigen? En wat kan je als accountant doen?

Lees meer