Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

23 resultaten

Gekozen filters: Accountants Alle filters verwijderen
Accountants

Het nieuwe vennootschapsrecht: de deadline nadert

13 maart 2023 Mohamed Abrddane

Het ondernemings- en vennootschapsrecht werd in 2019 grondig aangepast. Ten laatste op 31 december 2023 moeten alle vennootschappen en verenigingen zich hebben omgezet naar één van de nieuwe rechtsvormen. Zijn jouw klanten al in orde?

Lees meer
Accountants

Torenhoge inflatie: wat met de sociale bijdragen in 2023?

05 januari 2023 Bert Hens

De inflatie in België is torenhoog. Tussen 2022 en 2023 steeg de index met 11,9%. Als we vergelijken met 2020, is er zelfs een stijging van 18,3%. Wat is het effect van de torenhoge inflatie op de sociale bijdragen van zelfstandigen? En wat kan je als accountant doen?

Lees meer
Accountants

Vier vergeet-me-niet-acties voor accountants

13 december 2022

Het jaar loopt op zijn einde, tijd voor (gecertifieerde) accountants om het jaar af te sluiten. Voor we definitief afscheid nemen van 2022, overloop je best even deze checklist met vier acties die wel eens over het hoofd gezien worden.

Lees meer
Accountants

Gelukkig en gezond op de werkvloer: een grote uitdaging

25 november 2022 Lieven Delzeyne

Het aantal langdurige burn-outs en depressies blijft stijgen. Hoe zorg je voor gelukkige en gezonde medewerkers? Acerta geeft tips voor accountants.

Lees meer
Accountants

Energiecrisis: steunmaatregelen voor zelfstandigen

19 oktober 2022

De stijgende energieprijzen hebben een zware impact op veel zelfstandigen. Om die reden heeft de overheid een pakket steunmaatregelen uitgewerkt. Zitten jouw klanten in moeilijkheden? Adviseer hen over de federale steunmaatregelen.

Lees meer
Accountants

Van accountant tot partner in life

15 september 2022 Lieven Delzeyne

Ook als accountant krijg je voortdurend te maken met innovatie en verandering. Waarom moet je in deze golf meegaan en welke meerwaarde biedt het jou? Dat was meteen ook de rode draad in de keynotes van Steven Van Belleghem & Thierry Geerts (CEO Google Belux) tijdens de Acerta Summit 2022. Wij vatten het voor je samen.

Lees meer
Accountants

Dit was de Acerta Summit 2022

23 juni 2022 Lieven Delzeyne

De wereld rondom verandert razendsnel en accountants staan middenin deze veranderingen. Daarom organiseerde Acerta voor de vierde keer de Acerta Summit, een dag vol topsprekers die zorgden voor de nodige inspiratie voor de toekomst. "We willen deze verandering immers omarmen en kozen als thema van de dag ‘The Challenge of Change’", aldus onze CEO Christophe Deroose. We vatten enkele belangrijke conclusies voor je samen.

Lees meer
Accountants

Gids je klanten door het conflict Rusland-Oekraïne

03 mei 2022

Hoe kan je je klanten begeleiden en adviseren? Welke maatregelen zijn er voor zelfstandigen die een aanzienlijke omzetdaling kennen vanwege het conflict? En wat met Oekraïners die zelfstandig willen worden in België?

Lees meer
Accountants

Past een vennootschap in het groeiverhaal van je klant?

07 maart 2022 Pieter Bleyen

Als accountant vervul je een belangrijke adviserende rol voor je klant. Je geeft boekhoudkundig en fiscaal advies, maar ook advies over de groei van de onderneming. Wanneer past een vennootschap bij het groei van je klant?

Lees meer