Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

10 resultaten

Gekozen filters: Accountants Digitalisering Alle filters verwijderen
Accountants

AI binnen de accountancysector: vriend of vijand?

05 maart 2024

Artificiële Intelligentie, het is niemand nog onbekend. Ook niet binnen de accountancysector. AI heeft zijn weg gevonden om ook het leven van accountants te vergemakkelijken, maar hoe draagt AI vandaag bij en waar liggen de groeikansen?

Lees meer
Accountants

Van accountant tot partner in life

15 september 2022

Ook als accountant krijg je voortdurend te maken met innovatie en verandering. Waarom moet je in deze golf meegaan en welke meerwaarde biedt het jou? Dat was meteen ook de rode draad in de keynotes van Steven Van Belleghem & Thierry Geerts (CEO Google Belux) tijdens de Acerta Summit 2022. Wij vatten het voor je samen.

Lees meer
Accountants

Dit was de Acerta Summit 2022

23 juni 2022

De wereld rondom verandert razendsnel en accountants staan middenin deze veranderingen. Daarom organiseerde Acerta voor de vierde keer de Acerta Summit, een dag vol topsprekers die zorgden voor de nodige inspiratie voor de toekomst. "We willen deze verandering immers omarmen en kozen als thema van de dag ‘The Challenge of Change’", aldus onze CEO Christophe Deroose. We vatten enkele belangrijke conclusies voor je samen.

Lees meer
Accountants

Accountants go digital

13 januari 2022

Uit een recente bevraging van Acerta en Antwerp Management School, blijkt dat accountants het belang van aanpassingsvermogen erkennen en ook stimuleren. Maar hoe uit zich dat in de praktijk? Hoe gaat de rol van accountant zich ontwikkelen? En hoe kunnen accountants zich klaarstomen voor de toekomst?

Lees meer
Accountants

Acerta Summit 2021: lessen voor Accountants

19 november 2021

Aanpassingsvermogen (adaptability) past bij een toekomstgerichte strategie voor elk accountantskantoor. Een strategie waarbij flexibiliteit en wendbaarheid de norm zijn, zodat accountants kunnen inspelen op een wereld in verandering. Dat was het onderwerp van onze Acerta Summit, die dit jaar virtueel plaatsvond op 16 november 2021.

Lees meer
Accountants

Maak van digitaal het nieuwe normaal in 2021

17 december 2020

Door corona werd snel duidelijk hoe afhankelijk organisaties en ook boekhoud- en accountancykantoren zijn van technologie.

Lees meer
Acerta summit_acerta
Accountants

Digitale transformatie voor klanttevredenheid in de boekhoud- en accountancysector

19 november 2020

Coronaproof en helemaal in lijn met de digitale trend, schakelde de jaarlijkse Acerta Summit op 17 november 2020 over naar een online editie. Niet toevallig luidde het thema dit jaar ‘Digitale transformatie voor klanttevredenheid in de boekhoud- en accountancysector’.

Lees meer
Accountants

Hoe ga je als boekhouder of accountant om met chronisch tijdstekort?

09 november 2020

Chronisch tijdstekort is het knelpunt van heel wat boekhouders en accountants. Lees hier hoe je tijd kan terugwinnen.

Lees meer
Accountants

3 tips om als boekhoud- en accountancykantoor relevant te blijven

08 oktober 2020

Nieuwe technologieën veranderen het landschap van de boekhouder of accountant drastisch. Hoe blijf je in de nabije toekomst relevant? Op welke manier verzeker je de continuïteit van je kantoor? Lieven Delzeyne geeft drie tips.

Lees meer