Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

91 resultaten

Gekozen filters: Werkgevers Verlonen & belonen Alle filters verwijderen
Werkgevers

Het mobiliteitsbudget krijgt een officiële berekeningsformule

19 oktober 2023 Karolien Van Herpe

Goed nieuws voor bedrijven die gebruik willen maken van het mobiliteitsbudget: de overheid heeft een officiële formule gepubliceerd om het bedrag van het jaarlijkse mobiliteitsbudget te berekenen.

Lees meer
Werkgevers

Koopkrachtpremie als extraatje voor de werknemer

11 oktober 2023 Ellen Van Grunderbeek

Na de coronapremie heeft de federale overheid eind 2022 beslist dat bedrijven die mooie resultaten hebben behaald, hun werknemers een eenmalige koopkrachtpremie mogen uitkeren. Deze extra komt in de vorm consumptiecheques. Ontdek waarom het als werkgever interessant is de premie toe te kennen.

Lees meer
Werkgevers

Het cafetariaplan: wat zijn de meest gekozen voordelen?

05 oktober 2023 Ellen Roelants

Het cafetariaplan, ook gekend als flexibel verlonen, is een manier om je werknemers inspraak te geven in hun loonpakket. Je legt als werkgever de voordelen vast en laat je medewerkers hier zelf uit kiezen. Op die manier sluit het loonpakket beter aan bij de persoonlijke noden en kiest iedereen zelf of hij/zij in het plan stapt. Een cafetariaplan is bovendien budget neutraal: er zijn extra kosten als werkgever, maar de loonkost blijft onveranderd. Een echte win-win dus, want je werknemers krijgen meer waarde(ring) voor hetzelfde geld.

Lees meer
Werkgevers

Een fiets leasen via het werk was nog nooit zo populair

19 september 2023 Charlotte Thijs

De bedrijfsfiets is massaal vertegenwoordigd op onze Belgische wegen. Maar liefst 25% meer werknemers opteerden dit jaar voor een fietslease

Lees meer
Werkgevers

Winstpremie in de lift

14 september 2023 Liesbeth Goethals

Ondanks moeilijke economische omstandigheden kreeg een iets grotere groep bedienden dit jaar een winstpremie, waarbij het gemiddelde bedrag bovendien steeg. Dat blijkt uit ons onderzoek. De winstpremie is dan ook een interessante manier om je werknemers te belonen.

Lees meer
Werkgevers

(Hoe) kunnen je medewerkers extra vakantie kopen?

16 augustus 2023 Florence Cordonnier

Wat als je werknemers bovenop de afgesproken legale en extralegale vakantiedagen graag nog extra vakantie willen én het werk laat dit ook toe? Je mag er alvast van uitgaan dat het de motivatie van jouw medewerkers een boost zal geven als je op hun vraag naar extra vakantie kan ingaan.

Lees meer
Werkgevers

Hoe hou je ouderen lang en gelukkig aan het werk?

16 mei 2023 Julie Rousseau

De vergrijzing van de Belgische bevolking vormt een maatschappelijke uitdaging waar ook bedrijven mee geconfronteerd worden. Wat zijn de voordelen als je oudere werknemers aanwerft? Hoe hou je je oudere werknemers gezond en gelukkig aan het werk? En wat als je toch afscheid moet nemen?

Lees meer
Werkgevers

Fietsvergoeding wordt verplicht

01 mei 2023 Nele Mertens

In de Nationale Arbeidsraad werd een cao gesloten die een algemene verplichting voorziet voor de werkgever om een fietsvergoeding toe te kennen.

Lees meer
Werkgevers

Veranderen van sociaal secretariaat: interessant of niet?

28 april 2023 Angela Mastronardi

Is je bedrijf gegroeid, maar blijft de digitalisering van je loonadministratie achter? Word je niet snel geholpen bij vragen over loonberekening? Of ben je op zoek naar een ervaren dossierbeheerder die ook écht bereikbaar is? Dan is het hoog tijd om een nieuw sociaal secretariaat te overwegen.

Lees meer