Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

13 resultaten

Gekozen filters: Werkgevers Cafetariaplan Alle filters verwijderen
Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

Mobiliteitsoplossingen voor je werknemers: de fiets als favoriet

25 januari 2024

Een leasefiets, (elektrische) bedrijfswagen of mobiliteitsbudget? Er zijn veel mogelijkheden om je werknemers flexibel te belonen als het op mobiliteit aankomt. En dit kan ook nog eens op een groene en duurzame manier.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer
Werkgevers

Het mobiliteitsbudget krijgt een officiële berekeningsformule

19 oktober 2023

Goed nieuws voor bedrijven die gebruik willen maken van het mobiliteitsbudget: de overheid heeft een officiële formule gepubliceerd om het bedrag van het jaarlijkse mobiliteitsbudget te berekenen.

Lees meer
Werkgevers

Het cafetariaplan: wat zijn de meest gekozen voordelen?

05 oktober 2023

Het cafetariaplan, ook gekend als flexibel verlonen, is een manier om je werknemers inspraak te geven in hun loonpakket. Je legt als werkgever de voordelen vast en laat je medewerkers hier zelf uit kiezen. Op die manier sluit het loonpakket beter aan bij de persoonlijke noden en kiest iedereen zelf of hij/zij in het plan stapt. Een cafetariaplan is bovendien budget neutraal: er zijn extra kosten als werkgever, maar de loonkost blijft onveranderd. Een echte win-win dus, want je werknemers krijgen meer waarde(ring) voor hetzelfde geld.

Lees meer
Werkgevers

Een fiets leasen via het werk was nog nooit zo populair

19 september 2023

De bedrijfsfiets is massaal vertegenwoordigd op onze Belgische wegen. Maar liefst 25% meer werknemers opteerden dit jaar voor een fietslease

Lees meer
Werkgevers

(Hoe) kunnen je medewerkers extra vakantie kopen?

16 augustus 2023

Wat als je werknemers bovenop de afgesproken legale en extralegale vakantiedagen graag nog extra vakantie willen én het werk laat dit ook toe? Je mag er alvast van uitgaan dat het de motivatie van jouw medewerkers een boost zal geven als je op hun vraag naar extra vakantie kan ingaan.

Lees meer
Werkgevers

Verlonen: niet alleen geld telt

31 mei 2022

Je medewerkers verlonen en belonen, hoe doe je dat precies? Uit recent onderzoek van Universiteit Gent blijkt dat het aanbieden van telewerk de honger naar een loonsverhoging remt. Verloning hoeft eigenlijk niet alleen uit ‘geld’ te bestaan, dat bewijst ook onderzoek van Acerta bij meer dan 2000 werknemers.

Lees meer
cafetariaplan loon spaarvarken
Werkgevers

Welke keuzes neem je in je cafetariaplan op?

22 maart 2022

In een arbeidsmarkt in beweging blijft het maken van eigen keuzes door medewerkers een belangrijk speerpunt, vooral wanneer het op hun loon aankomt. Maar liefst 70% van de medewerkers zegt gebruik te willen maken van een verloningsplan op maat als hun werkgever dat aanbiedt.

Lees meer