Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

5 resultaten

Gekozen filters: Werkgevers Onboarding Alle filters verwijderen
Werkgevers

Het aanwerven van mensen met een fysieke of mentale beperking

12 februari 2024

In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om breder te rekruteren en je als werkgever los te koppelen van vooroordelen en clichés. Inzetten op personen met een fysieke of mentale beperking die de juiste capaciteiten bezitten is een goede stap. Maar hoe begin je daaraan? Zijn er zaken waarop je moet letten, bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen? Lees even met ons mee!

Lees meer
onboarding valentijn_acerta
Werkgevers

Zo blijven jouw mensen verliefd op hun job

14 februari 2023

Nog geen jaar aan de slag, en het bedrijf al verlaten? Het gebeurt vaker dan je denkt. Hoe zorg je ervoor dat je medewerker verliefd blijft op zijn job?

Lees meer
Werkgevers

Jobmobiliteit neemt opnieuw toe op de arbeidsmarkt

26 mei 2021

Tijdens de eerste lockdown hielden werknemers angstvallig vast aan de baan die ze hadden. Hierdoor bereikte de jobmobiliteit zijn laagste niveau in 10 jaar. Nu de economie zich stabiliseert, durven werknemers opnieuw uitkijken naar een andere job. Wat kan jij doen om waardevol talent aan boord te houden?

Lees meer
Werkgevers

Hoe de cruciale fases van het onboardingproces ondersteunen?

16 oktober 2018

Je hebt wekenlang cv’s uitgepluisd, tientallen kandidaten ontmoet en stevige onderhandelingen gevoerd. Dat betekent helaas niet dat alles in kannen en kruiken is eens je die witte raaf binnenhaalt.

Lees meer
Werkgevers

3 tips voor een succesvol onboardingtraject

03 mei 2018

Wist u dat 1 op de 4 werknemers binnen het jaar na aanwerving zijn werkgever alweer uitzwaait? Dat stelde Acerta vast. Hoewel de samenwerking ambitieus van start ging, besloot 29,23% van de arbeiders en 21,71% van de bedienden hun carrière elders verder te zetten.

Lees meer