Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

35 resultaten

Gekozen filters: Zelfstandigen Alle filters verwijderen
welzijn zelfstandigen
Zelfstandigen

Zelfstandigen vs mentaal welzijn: hoe scoor jij?

24 augustus 2023

Het cliché van de hardwerkende zelfstandige klopt, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Zeven op de tien zelfstandigen kloppen meer dan 40 uur per week en een derde zelfs meer dan 50 uur.

Lees meer
Zelfstandigen

Hoe stel je de algemene voorwaarden op?

17 mei 2023 Eline Engelbos

Als zelfstandige voorzie je best de nodige tijd om je algemene voorwaarden op te maken. Ze scheppen immers een juridisch kader voor elke overeenkomst die gesloten wordt met je onderneming. Het zijn de regels die jij als ondernemer hanteert bij de verkoop van je producten of diensten. Als er achteraf discussie zou ontstaan, dan kan jij verwijzen naar je algemene voorwaarden.

Lees meer
Zelfstandigen

Pensioen aanvragen of uitstellen als zelfstandige?

12 mei 2023 Bert Hens

Langer werken, ook als zelfstandige? De regering wil iedereen stimuleren om zo lang mogelijk aan het werk te blijven. Verschillende versoepelingen van de pensioenwetgeving zouden zelfstandigen moeten aanzetten om hun pensioen zo lang mogelijk uit te stellen. Welke versoepelingen zijn dat? Zijn die interessant voor jou als zelfstandige?

Lees meer
Zelfstandigen

Word een zelfstandige zonder stress met deze zelfscan

26 april 2023 Christine Festjens

2 op de 3 zelfstandigen zitten niet goed in hun vel. Of beter gezegd: in hun hoofd. Met de steun van de federale overheid, ontwikkelden we een korte zelfscan om het mentaal welzijn van zelfstandigen op te krikken.

Lees meer
Zelfstandigen

Langdurig zieke zelfstandige? Je staat er niet alleen voor

07 april 2023 Marjan Meeuwssen

Het aantal langdurig zieken blijft stijgen. Naast arbeidsongeschikte werknemers, zijn er ook steeds meer zelfstandigen die uitvallen. Zij staan er vaak alleen voor in hun herstel. Het Terug naar werk-traject van de federale regering en het project ‘Zelfstandige zonder stress’ van Acerta helpen zelfstandigen.

Lees meer
Zelfstandigen

Hoe vind je klanten als zelfstandige?

23 maart 2023 Els Schellens

Heb je je eigen zaak opgestart? Proficiat! Nu komt echter het moeilijke deel: voldoende klanten vinden om je zaak te laten floreren.

Lees meer
Zelfstandigen

Laat je energiefactuur betalen door je vennootschap

16 maart 2023 Ann Verdonck

Wist je dat je je elektriciteits- en verwarmingskosten van je privé kan laten betalen door je vennootschap? Momenteel maakt 5,4 % van de bedrijfsleiders gebruik van deze optie.

Lees meer
Zelfstandigen

Wat verandert er in 2023 voor zelfstandigen?

15 december 2022 Mieke Bruyninckx

Traditioneel betekent een nieuw jaar ook een heleboel nieuwigheden voor ondernemers en zelfstandigen. Dat is in 2023 niet anders. Volgende wijzigingen liggen al zeker vast.

Lees meer
Zelfstandigen

Nieuwe regels rond het statuut van contentcreators

22 november 2022

Ben je vlogger, social media influencer, blogger … Dan heb je je aan een pak regels te houden. Hier leer je ze in minder dan 5 minuten kennen.

Lees meer