Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

4 resultaten

Gekozen filters: Zelfstandigen Welzijn op het werk Alle filters verwijderen
welzijn zelfstandigen
Zelfstandigen

Zelfstandigen vs mentaal welzijn: hoe scoor jij?

16 februari 2024

Het cliché van de hardwerkende zelfstandige klopt, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Zeven op de tien zelfstandigen kloppen meer dan 40 uur per week en een derde zelfs meer dan 50 uur.

Lees meer
zelfstandige zonder stress_acerta
Zelfstandigen

Word een zelfstandige zonder stress met deze zelfscan

26 april 2023

2 op de 3 zelfstandigen zitten niet goed in hun vel. Of beter gezegd: in hun hoofd. Met de steun van de federale overheid, ontwikkelden we een korte zelfscan om het mentaal welzijn van zelfstandigen op te krikken.

Lees meer
zelfstandige zonder stress_acerta
Zelfstandigen

Langdurig zieke zelfstandige? Je staat er niet alleen voor

07 april 2023

Het aantal langdurig zieken blijft stijgen. Naast arbeidsongeschikte werknemers, zijn er ook steeds meer zelfstandigen die uitvallen. Zij staan er vaak alleen voor in hun herstel. Het Terug naar werk-traject van de federale regering en het project ‘Zelfstandige zonder stress’ van Acerta helpen zelfstandigen.

Lees meer
Zelfstandigen

Veerkrachtig ondernemen: geef je veerkracht een boost!

25 oktober 2022

Om het mentale welzijn van de 1,2 miljoen zelfstandigen in ons land te versterken, lanceert Acerta met de steun van de federale regering een nieuw initiatief: ‘Veerkrachtig Ondernemen’. Want als zelfstandige hoef je er niet (langer) alleen voor te staan.

Lees meer