Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

9 resultaten

Gekozen filters: Flexsourcing Alle filters verwijderen
Werkgevers

Mijn werknemer combineert een flexi-job met een vaste job: welke zijn de gevolgen?

05 maart 2024

Wat zijn de gevolgen wanneer je werknemer ook nog een flexi-job heeft? Kan dat zomaar en wat zijn jouw rechten en plichten als werkgever?

Lees meer
Werkgevers

Afwezigheidsbarometer: Belg werkte 11 dagen minder in 2020

09 februari 2021

Door de coronacrisis en tijdelijke werkloosheid nam de afwezigheid in 2020 toe met 11 dagen per werknemer. Ontdek hier alle cijfers van onze afwezigheidsbarometer.

Lees meer
Werkgevers

Je organisatie klaarstomen voor de toekomst doe je met outsourcing

02 februari 2021

Alles evolueert. Nu sneller dan ooit. Voorkom dat de continuïteit van je personeelsdienst en organisatie in het gedrang komt met outsourcing.

Lees meer
Werkgevers

Deze 3 hr-taken besteed je beter uit

01 oktober 2020

Tijden waarin je business minder goed draait zijn een goed moment om stil te staan bij de interne processen van je organisatie. Door taken uit te besteden verhoog je de efficiency van je bedrijf én verlaag je de kosten. Hieronder ontdek je welke drie hr-taken je kan uitbesteden.

Lees meer
Werkgevers

Bijna helft van werkgevers overweegt outsourcing

28 augustus 2020

Outsourcing of uitbesteding is een beproefde optie voor wie kosten wil terugdringen. En laat ons eerlijk zijn: iedere werkgever wil minder kosten, zeker in coronatijden.

Lees meer
Werkgevers

Economische werkloosheid: wat en hoe?

21 maart 2019

Of ‘economische werkloosheid’ een irrelevant begrip is geworden? Wanneer we kijken naar het bescheiden percentage werkuren dat in 2018 niet gepresteerd werd, nl. 0,60%, zou je bijna denken van wel.

Lees meer
Werkgevers

Economische werkloosheid: wat zijn jouw verplichtingen?

03 oktober 2018

Enkele jaren terug werd er volop geijverd om economische werkloosheid, die alleen voor arbeiders gold, ook toepasbaar te maken op bedienden maar hier heb je een aantal voorafgaandelijke toelatingen voor nodig. Intussen blijkt tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen stilaan een irrelevant begrip te worden en dat in alle sectoren.

Lees meer
Werkgevers

Economische werkloosheid: 4 aandachtspunten bij het inroepen ervan

25 juni 2018

Economische werkloosheid is een oplossing die toelaat om - voornamelijk - arbeiders in dienst te houden als er tijdelijk minder werk is. In ons land bereikte die economische werkloosheid in het eerste kwartaal van 2018 een historische dieptepunt.

Lees meer
vakantiebeleid_acerta
Werkgevers

Loopbaanonderbreking om de zomer te overbruggen?

13 juni 2018

Combineren van werk en gezin haalt de meest creatieve versie van onszelf naar boven. Maar wat als jouw medewerker deze zomer nood heeft aan een onderbreking van zijn loopbaan om die combinatie op wieltjes te doen lopen?

Lees meer