Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

16 resultaten

Gekozen filters: Internationale tewerkstelling Alle filters verwijderen
Werkgevers

Aanpassing economisch immigratiebeleid: wat moet je weten?

27 maart 2024

Op 8 maart 2024 heeft de Vlaamse Regering een aangepast economisch immigratiebeleid goedgekeurd. Wat betekent dit voor jou als werkgever? Wat verandert er en wat blijft behouden? Ontdek het in onze blog.

Lees meer
Werkgevers

Het bijzonder aanslagstelsel voor buitenlandse kaderleden en specialisten zal uitdoven

09 november 2023

Op 1 januari 2022 wordt het bijzonder belastingstelsel voor buitenlandse kaderleden aangepast. Dankzij deze informatie kan je nagaan of jouw huidige of toekomstige werknemers in het nieuwe BBIB/BBIO kunnen instappen.

Lees meer
Werkgevers

Telewerken in het buitenland: wat met sociale zekerheid?

27 juni 2023

Vanaf 1 juli 2023 is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om beperkt telewerk vanuit het buitenland toe te laten, zonder dat hierdoor de sociale zekerheid in het gedrang komt.

Lees meer
Werkgevers

(Hoe) kan je een Oekraïner in dienst nemen?

16 december 2022

Sinds het conflict tussen Oekraïne en Rusland zijn er meer Oekraïners aan de slag op de Belgische arbeidsmarkt. Hoe kan je een Oekraïner in dienst nemen?

Lees meer
Werkgevers

België en Luxemburg breiden het dubbelbelastingverdrag uit met 10 dagen thuiswerk

21 september 2021

Vanaf 2022 mogen werknemers die over de grens werken tussen België en Luxemburg 34 dagen telewerken. Daarmee breidt het dubbelbelastingverdrag uit met 10 dagen.

Lees meer
Brexit_acerta
Werkgevers

Werkgevers, zet jullie schrap: brexit komt eraan

03 december 2020

Op 31 december 2020 eindigt de overgangsperiode en verandert de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Welke impact heeft de brexit op jouw organisatie?

Lees meer
Werkgevers

4 op 10 Belgische werkgevers stelt buitenlandse werknemers tewerk in ons land

06 oktober 2020

Waarom zou je je tot onze landsgrenzen beperken om vacatures in te vullen? Bijna 40% van de Belgische werkgevers die deelnamen aan onze panelbevraging rond internationale tewerkstelling heeft de boodschap goed begrepen: zij hebben buitenlandse werknemers op de payroll staan.

Lees meer
Werkgevers

Buitenlandse tewerkstelling: is Nederland eenvoudiger dan België en Frankrijk?

07 september 2020

Of Nederland minder ‘complex’ is dan Frankrijk wanneer het op tewerkstelling aankomt? Een betere vraag luidt: in welke landen zullen jouw activiteiten succesvol zijn?

Lees meer
Werkgevers

3 op 10 werkgevers stelt werknemers tewerk in het buitenland

25 augustus 2020

Plannen in het buitenland? Laat je groei niet stuiten door buitenlandse tewerkstelling en wat daar zoal bij komt kijken.

Lees meer