Nieuws in de kijker

Hoe een neuslengte voorsprong houden en op de hoogte blijven van cruciale sociaal-juridische veranderingen? Schenk jezelf een kopje koffie uit en kies je topic.

7 resultaten

Gekozen filters: Warrants Alle filters verwijderen
Werkgevers

Bonus als extra beloning voor de geleverde prestaties

12 december 2023

Je werknemers belonen door hen een bonus uit te keren is een mooie manier om je als aantrekkelijke werkgever te onderscheiden. Welk type bonus kan je inzetten en wat zijn de verschillen?

Lees meer
Werkgevers

Het cafetariaplan: wat zijn de meest gekozen voordelen?

05 oktober 2023

Het cafetariaplan, ook gekend als flexibel verlonen, is een manier om je werknemers inspraak te geven in hun loonpakket. Je legt als werkgever de voordelen vast en laat je medewerkers hier zelf uit kiezen. Op die manier sluit het loonpakket beter aan bij de persoonlijke noden en kiest iedereen zelf of hij/zij in het plan stapt. Een cafetariaplan is bovendien budget neutraal: er zijn extra kosten als werkgever, maar de loonkost blijft onveranderd. Een echte win-win dus, want je werknemers krijgen meer waarde(ring) voor hetzelfde geld.

Lees meer
Werkgevers

Bonussen in coronatijden: verrassend populair

23 december 2021

Het coronajaar 2020 heeft de economie op zijn grondvesten doen schudden. Toch heeft die economische malaise bedrijven niet verhinderd om hun medewerkers een bonus te geven. In 2021 ontving een kwart van de bedienden een bonus. Bovendien is het gemiddelde bonusbedrag ongezien hoog, met iets meer dan 5300 euro. Verrassend? Toch wel!

Lees meer
Werkgevers

Meer bonussen uitbetaald, ondanks corona

08 december 2020

In 2020 krijgt 18% meer bedienden een bonus toegekend. De coronacrisis heeft dus nog geen impact op de bonussen, al komt daar volgend jaar mogelijk verandering in.

Lees meer
Winstpremie_acerta
Werkgevers

Winstpremie sinds 1 januari verfijnd

25 januari 2019

Een jaar na de invoering ervan, op 1 januari 2019, kreeg de winstpremie een update. Sinds 1 januari 2018 hebben werkgevers dankzij de winstpremie de mogelijkheid om hun werknemers in de winst te laten delen.

Lees meer
Werkgevers

Loon- en bonusbeleid bij delaware en Punch Powertrain: waarom de warrant

11 december 2018

In tijden van arbeidsschaarste zijn de juiste talenten moeilijk te vinden. Heb je ze gevonden, dan wil je ze houden.

Lees meer
Werkgevers

Loon- en bonusbeleid in tijden van arbeidskrapte: de warrant

06 november 2018

13% van de bedienden kreeg in de eerste jaarhelft van dit jaar een loonsverhoging. Dit mag dan een zegen zijn voor de werknemer die ervan profiteert, op termijn wordt het voor de werkgever een vloek. Gelukkig bestaan er interessante alternatieven.

Lees meer