Podcasts

Liever luisteren dan lezen? Je kennis bijschaven en je blik verruimen, waar en wanneer je wil? Luister dan naar de podcasts van Acerta met boeiende discussies, interessante interviews en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en de academische wereld.

Podcast

Acerta Podcast #17: ESG en HR, de weg naar duurzame werkplekken

37 min 02 mei 2024

Tijdens deze podcast duiken we dieper in de wereld van ESG en HR. Hoe beïnvloeden deze principes de dagelijkse praktijk van human resources? En welke stappen kunnen organisaties nemen om niet alleen duurzamer te worden, maar ook hun personeelsbeleid te versterken in lijn met ESG-normen?

Beluister podcast
Podcast

Acerta Podcast #16: Wat is de impact van Artificiële Intelligentie op het werk en in HR?

23 min 13 november 2023

In het afgelopen jaar is Artificiële Intelligentie één van de belangrijkste onderwerpen geworden in heel wat sectoren, zeker ook door de introductie van ChatGPT. Deze technologische verschuiving heeft een directe impact op de arbeidsmarkt en op de dagelijkse hr praktijk. Zijn bedrijven klaar voor de AI-stroomversnelling? En hoe kan AI ingezet worden om het hr-beleid tot een hoger niveau te tillen?

Beluister podcast
podcast wat is de impact van financiële stress bij werknemers prof. Dr. Bert schreurs kristel minten_acerta
Podcast

Acerta Podcast #15: De impact van financiële stress bij werknemers op de werkvloer

19 min 22 mei 2023

Wat is de impact van financiële stress bij werknemers op de werkvloer? Wat is het verband tussen financieel en mentaal welzijn? En hoe kunnen bedrijven het mentaal en financieel welzijn van werknemers ondersteunen?

Beluister podcast
podcast de digitale transformatie van HR: wat; waarom en hoe sofie michiels tim fransen_acerta
Podcast

Acerta Podcast #14: De digitale transformatie van HR

19 min 24 april 2023

De digitale wereld evolueert razendsnel. Bedrijven moeten zich aanpassen om bij te blijven en om te kunnen blijven concurreren. Waarom is de digitale transformatie van hr belangrijk? Wat houdt het precies in? En hoe kunnen bedrijven eraan beginnen?

Beluister podcast
acerta podcast wat is de toekomst van assessments prof. Rien de cooman martijn loyens_acerta
Podcast

Acerta Podcast #13: Wat is de toekomst van assessments?

25 min 14 maart 2023

Assessments worden vaak ingezet tijdens het selectie- en rekruteringsproces, maar welke rol kunnen ze opnemen bij het creëren van duurzame loopbanen?

Beluister podcast
Podcast

Acerta Podcast #12: Op zoek naar een duurzame verloningsstrategie

20 min 13 oktober 2022

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar een duurzame verloningsstrategie. Wat zijn de nieuwste trends en recentste evoluties op vlak van verloning? Wat is de impact van uitdagingen zoals de stijgende inflatie en War for Talent… ? En hoe ga je daarmee om als werkgever?

Beluister podcast
Podcast

Acerta Podcast #11: Duurzame loopbanen, een oplossing voor de arbeidskrapte?

21 min 31 augustus 2022

Voor welke uitdagingen zijn duurzame loopbanen een oplossing? En hoe creëer je duurzame loopbanen? Je hoort het in deze podcast, toekomstgericht én gebaseerd op feiten, met Hoogleraar Marijke Verbruggen van KU Leuven en hr-experte Hannelore Van Meldert van Acerta Consult.

Beluister podcast
Podcast

Acerta Podcast #10: De weg naar een klimaatvriendelijk hr-beleid

15 min 10 mei 2022

Hoe maak je je hr-beleid klimaatvriendelijk? Welke acties kan je nemen? Wat doen organisaties vandaag al, en wat willen ze in de toekomst doen? Je hoort het in deze podcast, toekomstgericht én gebaseerd op feiten, met hoogleraar Frank Hendrickx van de KU Leuven en hr-experte Annelies Baelus van Acerta.

Beluister podcast
Podcast

Acerta Podcast #9: Motiveren kan je leren

20 min 20 december 2021

Hoe kan je medewerkers motiveren om bedrijfsdoelstellingen te behalen? En zijn alle soorten motivatie positief? In deze Acerta Podcast, toekomstgericht én gebaseerd op feiten, gaan we met prof. Anja Van den Broeck en dr. Chris Wuytens op zoek naar de bouwstenen van een motiverend hr-beleid.

Beluister podcast

Ook beschikbaar in je podcast-apps: