Podcasts

Liever luisteren dan lezen? Je kennis bijschaven en je blik verruimen, waar en wanneer je wil? Luister dan naar de podcasts van Acerta met boeiende discussies, interessante interviews en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en de academische wereld.

5 resultaten

Gekozen filters: Starten als zelfstandige Alle filters verwijderen
Podcast

Ik wil starten #5: Deliveroo

23 min 16 februari 2021

In acht jaar tijd is het internetplatform Deliveroo uitgegroeid tot de bekendste leveringsdienst en actief in 13 landen. Hun rol in de lokale horecasector is groot, en ze werken op een unieke manier samen met zelfstandigen. Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België, vertelt over hun start, de groei en de impact van corona.

Beluister podcast
Podcast

Ik wil starten #4: YuCopia

27 min 15 februari 2021

Olivier Glorieux, bezieler van YuCopia, durft zich voorzichtig ondernemer noemen, maar maakte de sprong pas twee jaar geleden op zijn 45ste samen met zakenpartner Steve. Tijdens het interview legt hij ons uit wat de visie van YuCopia is, over de opofferingen, maar bovenal over een evenwicht tussen werk en gezin.

Beluister podcast
Podcast

Ik wil starten #3: Dierendonck

28 min 14 februari 2021

Zo’n twintig jaar geleden nam Hendrik Dierendonck de slagerij van zijn ouders over. Hij bouwde de zaak helemaal om en opende in het aansluitende pand het vleesrestaurant ‘Carcasse’. Met zijn ambitie en perfectionisme als drijfveren, zijn de winkels van Dierendonck gekend bij jong en oud, van de Belgische Kust, tot in het hart van Brussel.

Beluister podcast
Podcast

Ik wil starten #2: Swapfiets

24 min 11 februari 2021

Het begon als een studentenproject, maar vijf jaar later beperkt hun publiek zich niet meer enkel tot studenten. De missie van Swapfiets: de nummer één worden in micromobiliteit en zo een alternatief bieden voor lange autofiles of overvol openbaar vervoer. Je hoort Thomas Schiltz over zijn rol in de Belgische tak en de rol van Swapfiets in onze samenleving.

Beluister podcast
Podcast

Ik wil starten #1: RainPharma

26 min 09 februari 2021

Dominique Bastin startte elf jaar geleden met RainPharma, een Belgisch merk dat verzorgingsproducten, voedingssupplementen en shakes aanbiedt. Hij praat openhartig met ons over zijn afgelegd parcours als ondernemer, dat zeker niet zonder slag of staat was, en werpt samen met ons een blik op de toekomst.

Beluister podcast

Ook beschikbaar in je podcast-apps: