Breng de sterktes van je personeel in kaart

04 augustus 2020
Leestijd: Later lezen?

De coronacrisis dwong veel ondernemers en medewerkers tot meer flexibiliteit. Qua werkomgeving natuurlijk, maar ook qua jobinhoud. Knap lastig soms, maar het biedt gelukkig ook voordelen: je ontdekt verborgen talenten of interesses.

Het juiste personeel op de juiste plaats: dat is een hoeksteen van je personeelsbeleid. Breng het potentieel en de competenties van je medewerkers dan ook goed in kaart en ga na waar zij zelf energie uithalen. Vervolgens bekijk je kritisch of hun huidige en toekomstige job daarbij aansluit. Door individuele sterktes en interesses optimaal in te zetten voelen je medewerkers zich niet alleen gelukkiger, je onderneming zal er ook op vooruitgaan.

Krijg inzicht in al je processen

Hoe groter de druk op je bedrijf, hoe belangrijker efficiëntie zal worden. Maar echte efficiënte ontstaat pas als je de balans vindt tussen competenties, technologie en afspraken rond de samenwerking met je personeel. Wil je die balans vinden? Analyseer dan je bestaande processen en trek er lering uit. Zie je het bos door de bomen niet meer en weet je niet hoe je daaraan begint? Bekijk dan de Boost HR-methode eens. 

Beloon innovatie

Komen je medewerkers regelmatig op de proppen met goede ideeën voor je onderneming of je klanten? Moedig dit aan, want innovatie is het kloppende hart van elke futureproof onderneming. Je kan je medewerkers bovendien een fijne beloning bieden door middel van de innovatiepremie: dit is een premie die je als werkgever toekent aan een medewerker die innovaties voorstelt die een reële waardetoevoeging zijn voor je onderneming. Deze premie is RSZ-vrij en onbelast.

Wil je graag meer informatie over het optimaliseren van je hr-processen of het aanvragen van je innovatiepremie?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp