Webinars

Al kijkend bijleren over belangrijke topics in de hr-wereld? Dankzij de webinars van Acerta heb je toegang tot interessante debatten en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en de academische wereld.

Webinar

Werkschakelpunt: jouw partner voor succesvolle re-integratietrajecten

50 min 13 juni 2024
Kristel Minten, Maarten Pissens

Ontdek nieuwe kansen voor werknemers die niet meer passen in hun huidige functie en laat hun talenten aansluiten bij jouw bedrijfsbehoeften. Werkschakelpunt, samen met VDAB en VLAIO, biedt kosteloze begeleiding naar duurzame banen, binnen of buiten je organisatie. Ontdek tijdens ons webinar hoe Werkschakelpunt jou kan helpen bij preventieve uitval en ondersteuning biedt tijdens ziekteverzuim, inclusief voorbereiding op werkhervatting.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar - Flexibele organisatie

60 min 06 juni 2024
Florence Cordonnier, Kathelijne Verboomen

Hoe maak je je organisatie flexibel en wendbaar in tijden van verandering? Uit onze panelbevraging bleek dat flexibele werktijden en het aanleren van toekomstbestendige vaardigheden enorm belangrijk zijn voor werkgevers en hr-professionals. Benieuwd hoe je dit kan doen? Krijg alle antwoorden tijdens het Panel Webinar van Acerta Consult.

Meer info webinar
Webinar

Je eerste werknemer aanwerven? Dit moet je weten!

60 min 16 mei 2024
Geert Polspoel

Spannend! Je zaak draait goed en je wil een eerste werknemer aanwerven. Ontdek er alles over in het webinar.

Meer info webinar
Webinar

Wat na de sociale verkiezingen 2024?

45 min 25 april 2024
Charlotte Thijs

In mei 2024 heb je de sociale verkiezingen in je organisatie achter de rug en is de uitslag bekend. Maar wat dan? Na de sociale verkiezingen begint de praktische organisatie van je OR/CPBW. Ontvang in dit webinar onmisbare tips en belangrijke deadlines.

Meer info webinar
Webinar

Ontdek de sleutels tot succesvolle fusies en overnames

60 min 21 maart 2024

In de snel evoluerende zakenwereld zijn fusies en overnames cruciale strategische zetten om te groeien en floreren als bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat deze transacties vlot verlopen en optimaal rendement opleveren? Dit webinar in samenwerking met SBB biedt de antwoorden.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar - ESG

60 min 22 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG is een hot topic en bedrijven moeten hierop inspelen. Hoe duurzaam is jouw organisatie en wat is jouw focus in een duurzaamheidsstrategie? Ontdek het tijdens ons gratis panelwebinar, waar sprekers uit de academische wereld, bedrijfsleven en onze eigen hr-experts hun ervaringen delen. Acerta Consult onderzocht ESG in bedrijven en ontdekte dat 39% jaarlijks een duurzaamheidsrapport maakt. Mis het niet!

Meer info webinar
Webinar

Individueel opleidingsrecht 2024

29 min 18 januari 2024
Katleen Janssens

Opleidingen vormen een cruciale hefboom voor de ontwikkeling van zowel individuen als organisaties, en bereiden ze voor op de uitdagingen van de toekomst. Het is dan ook niet verrassend dat de Arbeidsdeal specifieke richtlijnen bevat met betrekking tot opleidingen, waaronder het individuele opleidingsrecht voor elke werknemer. Benieuwd naar dit recht voor het jaar 2024? Krijg antwoord op al jouw brandende vragen in dit webinar.

Meer info webinar
Webinar

Uitbreiding flexi-jobs vanaf 1 januari 2024

45 min 14 december 2023
Leen Smeets, Sophie Vantomme

Het statuut van flexi-jobs laat werkgevers toe om op voordelige wijze tijdelijke werkkrachten in te schakelen. Vanaf 1 januari 2024 zullen flexi-jobs mogelijk zijn in méér sectoren. Er komen ook aanpassingen aan de verloning voor flexi-jobbers en de randvoorwaarden om een flexi-job te kunnen uitoefenen. Wat houdt de hervorming in en wat betekent dit voor flexi-werk vanaf 1 januari 2024?

Meer info webinar
Webinar

Hoe maak je werk van een succesvolle re-integratie voor werknemers?

50 min 23 november 2023
Goedele Laga

Langdurig afwezige werknemers hebben invloed op het werkklimaat en de organisatie. Werken aan re-integratie vergroot de kans op een succesvolle terugkeer en voorkomt langdurige afwezigheid. Delen van personeel (Bridge) biedt hier een specifieke oplossing vanuit juridisch en talent/ontwikkelingsperspectief. Verken de praktische tips tijdens dit webinar.

Meer info webinar