Webinars

Al kijkend bijleren over belangrijke topics in de hr-wereld? Dankzij de webinars van Acerta heb je toegang tot interessante debatten en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en de academische wereld.

Webinar

Krijg inzicht in de arbeidsmarkt 2023 voor een duurzaam talentbeleid

50 min 19 september 2023 Britt Winnepenninckx

De dynamische arbeidsmarkt staat nooit stil. Werkgevers worden voortdurend uitgedaagd om zich aan te passen aan de voortdurend veranderende arbeidsmarkt. Acerta Consult en Stepstone bevroegen in maart 2500 Belgische werknemers en 500 werkzoekenden over de arbeidsmarkt van vandaag. Ontdek de interessante resultaten die jou als werkgever inzicht geven in de jobmobiliteit van je medewerkers.

Meer info webinar
Webinar

Slimmer werk maken van je mobiliteitsbudget

50 min 18 september 2023 Karolien Van Herpe

Een van de meest recente maatregelen om de mobiliteit in je organisatie duurzamer te maken is de invoering van het mobiliteitsbudget. Een mobiliteitsbudget biedt een alternatief voor de bedrijfswagen. Hoe begin je daar nu concreet aan? Acerta en haar partner Mbrella (een platform voor het digitaliseren van je mobiliteitsbudget dat ook koppelt met je loonverwerking) bieden je in dit gratis webinar heel wat inzichten op.

Meer info webinar
Webinar

Werken met tijdelijke werkkrachten: de wetgeving

49 min 13 juni 2023 Sofie Michiels

Flexijobs? studenten? Wat kies je het beste en hoe regel je dit? Ontdek ook onze handige tool Book'u voor tijdsregistratie en planning! Ook vertellen we wat je moet weten van de wetgeving eromtrent.

Meer info webinar
Webinar

Webinar 'Digitaliseren van je HR'

60 min 08 juni 2023 Sofie Michiels

Wil jij een (verdere) stap zetten in het digitaliseren van je HR? Herbekijk dan dit webinar en check wat jouw volgende stap is.

Meer info webinar
Webinar

Alles wat je moet weten voor je eerste werknemer aan te werven

60 min 30 mei 2023 Leen Smeets

Maak je klaar voor een spannend avontuur! Jouw bloeiende zaak staat op het punt om zijn eerste werknemer aan te nemen. Ontdek er alles over in dit webinar.

Meer info webinar
Webinar

Bridge: werknemers delen in de zorg

35 min 25 mei 2023 Sophie Zachée

Talent flexibel inzetten kan ook door het delen van personeel met andere artsen. In dit webinar, in samenwerking met SBB, vertellen wij in mensentaal hoe je dat kan organiseren in verschillende samenwerkingsvormen en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar - Welzijn 2023

60 min 02 mei 2023 Chris Wuytens

Uit ons onderzoek met de Vrije Universiteit Brussel is gebleken dat de energiecrisis de financiële gezondheid van medewerkers heeft geschaad en de coronacrisis vooral hun mentale welzijn heeft aangetast. Financiële onzekerheid leidt tot verminderde concentratie en extrinsieke motivatie, wat de intrinsieke motivatie beïnvloedt. Hoe kunnen organisaties zorgen voor het financieel en mentaal welzijn van hun medewerkers? Ontdek het tijdens het Acerta Panel Webinar.

Meer info webinar
Webinar

Sociale verkiezingen 2024

50 min 20 april 2023 Nele Mertens

Het lijkt nog ver weg, maar de organisatie van de sociale verkiezingen vergt een lange en strikte procedure die al in 2023 van start gaat. Of jouw organisatie er voor de eerste keer aan deelneemt of er al langer aan gewend is, een goede voorbereiding blijft van essentieel belang.

Meer info webinar
Webinar

Flexibel werken? Wat zijn de regels en hoe organiseer je dit?

55 min 30 maart 2023 Sofie Michiels

Heb jij flexibel werken al in het leven geroepen voor jouw medewerkers? Meer thuiswerken en glijtijden of de 4-dagenweek? Waar moet je op letten en hoe pak je dit nu praktisch aan?

Meer info webinar