Webinars

Al kijkend bijleren over belangrijke topics in de hr-wereld? Dankzij de webinars van Acerta heb je toegang tot interessante debatten en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en de academische wereld.

10 resultaten

Gekozen filters: Acerta Panel Webinar Alle filters verwijderen
Webinar

Acerta Panel Webinar - ESG

60 min 22 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG is een hot topic en bedrijven moeten hierop inspelen. Hoe duurzaam is jouw organisatie en wat is jouw focus in een duurzaamheidsstrategie? Ontdek het tijdens ons gratis panelwebinar, waar sprekers uit de academische wereld, bedrijfsleven en onze eigen hr-experts hun ervaringen delen. Acerta Consult onderzocht ESG in bedrijven en ontdekte dat 39% jaarlijks een duurzaamheidsrapport maakt. Mis het niet!

Meer info webinar
Webinar

Op 4 manieren je werknemers belonen

20 min 24 oktober 2023
Liesbeth Goethals

Hebben jouw medewerkers het beste van zichzelf gegeven en wil je hen belonen met een bonus? Denk dan zeker aan interessante alternatieven. Wist je dat er naast de klassieke bonus ook alternatieve vormen bestaan die voor de werkgever financieel interessanter kunnen zijn? Ontdek er alles over gedurende dit webinar.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar - AI en hr 2023

60 min 12 oktober 2023
Hannelore Van Meldert

ChatGPT is inmiddels geen onbekend terrein meer, maar wat met alle andere AI-technologieën die in een stroomversnelling zitten? Uit onze panelbevraging in samenwerking met Universiteit Gent is gebleken dat één op de drie bedrijven vandaag al artificiële intelligentie gebruikt om processen te automatiseren, data te analyseren of tekst te begrijpen en te produceren.

Meer info webinar
webinar acerta panel webinar financieel en mentaal welzijn_acerta
Webinar

Acerta Panel Webinar - Welzijn 2023

60 min 02 mei 2023
Chris Wuytens

Uit ons onderzoek met de Vrije Universiteit Brussel is gebleken dat de energiecrisis de financiële gezondheid van medewerkers heeft geschaad en de coronacrisis vooral hun mentale welzijn heeft aangetast. Financiële onzekerheid leidt tot verminderde concentratie en extrinsieke motivatie, wat de intrinsieke motivatie beïnvloedt. Hoe kunnen organisaties zorgen voor het financieel en mentaal welzijn van hun medewerkers? Ontdek het tijdens het Acerta Panel Webinar.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar: verloning

55 min 13 oktober 2022
Ellen Van Grunderbeek

Niet alleen de arbeidskrapte zorgt voor heel wat onzekerheid, ook de stijgende inflatie baart bedrijven zorgen. Bedrijven die de War For Talent willen winnen, zetten alles op alles om de strijd te winnen. Verloning speelt daar een belangrijke rol in. Acerta Consult heeft in samenwerking met KU Leuven een onderzoek gevoerd naar verloning.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar - duurzame loopbanen

60 min 16 juni 2022
Hannelore Van Meldert

Volgens 46% van de bedrijven zijn duurzame loopbanen een mogelijke oplossing voor het behouden van medewerkers, dat blijkt uit onze recente panelbevraging. Voor welke andere uitdagingen kunnen duurzame loopbanen een oplossing zijn? Hoe creëer je duurzame loopbanen? En hoe ver staat jouw organisatie ten opzichte van anderen op vlak van loopbaanbeleid? Ontdek het tijdens het Acerta Panel Webinar.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar: motiverend hr-beleid

60 min 13 december 2021

Tijdens dit webinar bespreken we de kernresultaten van de bevraging, slaan we de brug tussen wetenschap en praktijk, én reiken we jullie praktische handvaten aan om een motiverend hr-beleid te implementeren in je organisatie.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar: Hybride werken

60 min 13 september 2021

Tijdens dit webinar bespreken we de kernresultaten van een bevraging over hybride werken, slaan we de brug tussen wetenschap en praktijk, én reiken we jullie praktische handvaten aan om een succes te maken van het hybride werkmodel.

Meer info webinar
Webinar

Acerta Panel Webinar: ontwikkeling

58 min 06 september 2021

De arbeidsmarkt staat onder druk. Bedrijven hebben het – ondanks de coronacrisis – nog steeds moeilijk om de juiste mensen te vinden. Inzetten op de ontwikkeling van medewerkers kan een duurzame oplossing zijn, die bedrijven een concurrentieel voordeel geeft in een krappe arbeidsmarkt.

Meer info webinar