Overzicht
15 resultaten

Wens je een centje bij te verdienen als zelfstandige? En heb je een beperking? Dan vind je hierna informatie over wat je moet doen.
De Brusselse Regering werkte haar eerdere voorstellen tot het vereenvoudigen van de regels rond de toegang tot het beroep verder uit. De belangrijkste doelstellingen van deze vereenvoudigingen zijn de bevordering van de oprichting van ondernemingen, de verdediging van het ondernemerschap als drijfveer van emancipatie en integratie, het scheppen van eerlijkere voorwaarden voor (kandidaat-) ondernemers in Brussel en het versterken van de positie van het gewest als ondernemershub.
De meewerkende partner van een zelfstandige heeft een bijzonder statuut, zowel qua aansluitingsplicht als naar de sociale bijdragen toe. In dit nieuwsbericht zetten we dit statuut nog eens in the spotlights.
Vanaf 1 januari 2023 wordt de starterskorting ook toegekend aan zelfstandigen die arbeidsongeschikt of invalide waren en een zelfstandige activiteit in hoofdberoep hernemen op voorwaarde dat zij minstens 2 opeenvolgende kwartalen gelijkstelling ziekte hadden.
De sociale bijdragen voor 2023 zijn bekend. In ons barema vind je alle bedragen terug.
Door de overschrijding van de spilindex in november wordt de afkoop van je studiejaren iets duurder vanaf 1 december 2022.
Zelfstandigen in hoofdberoep, die starten op 1 april 2022 of later en die “primostarter” zijn, krijgen een korting van 100 euro op hun eerste kwartaalbijdrage.
Vanaf 1 januari 2022 worden verschillende (para-)medische prestaties btw-plichtig. Dat betekent een grote aanpassing voor zelfstandigen die deze beroepen uitoefenen. Om je te ondersteunen bij deze overgang, lanceerde Acerta het online platform icounter.be Daar vraag je – of je nu klant bent of niet – snel en eenvoudig btw-wijzigingen en -activaties aan.