Benieuwd naar onze organisatie?

Maak kennis met Acerta

Acerta in de pers

Blijf op de hoogte, volg ons in de pers: we brengen een klare kijk op sociaal-juridische actualiteiten, heldere duiding bij recente regelgeving, de resultaten van ons onderzoek of enquête...

Persberichten

Steeds minder zelfstandigen doen beroep op overbruggingsrecht

19 oktober 2020

Sinds juni is er een sterke daling in het aantal aanvragen van het corona-overbruggingsrecht. In september vroeg slechts 0,6% van de zelfstandigen in hoofdberoep het corona-overbruggingsrecht aan, in maart, april en mei was dat nog bijna 50%.

Lees meer

Drie op vier medewerkers tevreden over veiligheid op de werkvloer tijdens corona

16 oktober 2020

Drie op vier medewerkers geeft zijn werkgever een pluim voor het organiseren en naleven van de afstands- en hygiënemaatregelen op de werkvloer. Tegelijk ervaart vier op tien meer stress op het werk door de aanhoudende coronacrisis.

Lees meer

Thuiswerkonderzoek Acerta, KU Leuven en HR Square

12 oktober 2020

Thuiswerk is nu (nog steeds) meer dan de helft populairder dan vóór corona. Meer dan vier op tien Belgen mogen nog steeds telewerken van hun werkgever.

Lees meer

Corona zorgt voor opmerkelijke stilstand op arbeidsmarkt

29 september 2020

De coronacrisis heeft voor een opmerkelijke stilstand op de arbeidsmarkt gezorgd. Sinds de lockdown werden er tot 15% minder arbeidscontracten van onbepaalde duur beëindigd in België.

Lees meer

Sociale verkiezingen: bedrijven hebben nog een maand om te kiezen voor elektronisch stemmen

25 september 2020

15 % van de werkgevers zou voor de sociale verkiezingen van 2020 inzetten op e-voting. Maar in maart werd de hele verkiezingsprocedure noodgedwongen opgeschort en ondertussen leven (en werken) we in een nieuwe realiteit met meer thuiswerk.

Lees meer

Afkopen studiejaren: zelfstandigen hebben nog tot 1 december om van gunstig afkooptarief te genieten

24 september 2020

Sinds de vereenvoudiging van de afkoopprocedure kopen dubbel zoveel zelfstandigen één of meerdere studiejaren af.

Lees meer

Agnes Hertogs nieuwe CEO van Infino

11 september 2020

De Raad van Bestuur van Infino, het kinderbijslagfonds van Securex en Acerta, heeft Agnes Hertogs aangesteld als nieuwe CEO. Agnes Hertogs neemt per direct haar nieuwe functie progressief op en volgt Katlyn Colman op, die eind augustus het bedrijf verlaten heeft.

Lees meer

Tewerkstelling 4% hoger dan voor corona

09 september 2020

Het systeem van tijdelijke werkloosheid door overmacht wegens corona heeft de tewerkstelling in ons land op niveau gehouden. Er zijn nu zelfs 4% meer mensen aan het werk dan in februari, de laatste pre-coronamaand.

Lees meer

Eén jaar Vlaams opleidingsverlof: 1 op 61 werknemers maakt er gebruik van

27 augustus 2020

Het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV), de opvolger van het betaald educatief verlof, gaat in september zijn tweede jaargang in. In het eerste jaar maakte 1 op 61 werknemers in de privésector er gebruik van.

Lees meer

Tijdelijke werkloosheid overmacht door corona

26 augustus 2020

42% van de bedrijven zal vanaf 1 september nog beroep kunnen doen op ‘tijdelijke werkloosheid overmacht’ door het coronavirus.

Lees meer

Tewerkstelling horeca opnieuw op niveau van februari, vóór corona

23 augustus 2020

In juni was nog iets meer dan de helft van de vaste horecawerknemers tijdelijk werkloos, in juli is dat gezakt naar 12 %.

Lees meer