Benieuwd naar onze organisatie?

Maak kennis met Acerta

Acerta in de pers

Blijf op de hoogte, volg ons in de pers: we brengen een klare kijk op sociaal-juridische actualiteiten, heldere duiding bij recente regelgeving, de resultaten van ons onderzoek of enquête...

Persberichten

Corona: 1 op de 4 zelfstandigen maakt gebruik van overbruggingsrecht

30 maart 2020

25% van de zelfstandigen doet vandaag al beroep op het overbruggingsrecht.

Lees meer

57% bedrijven gebaat bij retroactieve versoepeling tijdelijke werkloosheid

25 maart 2020

De retroactieve versoepeling van tijdelijke werkloosheid tot 30 juni is goed nieuws voor meer dan de helft van de bedrijven in ons land.

Lees meer

Woon-werkverkeer Brussels Hoofdstedelijk Gewest

13 maart 2020

Een werknemer uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vult de afstand thuis-werk heel anders in dan de gemiddelde Belgische werknemer.

Lees meer

Corona: 54% van werkgevers verwacht geen omzetverlies

12 maart 2020

9 op de 10 werkgevers in België voerde sinds de uitbraak van het coronavirus strengere hygiënemaatregelen in op de werkvloer. Maar daar stoppen helaas de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te houden.

Lees meer

Woon-werkverkeer in Antwerpen

10 maart 2020

In de provincie Antwerpen is dat alleszins goed gelukt. Met 1 op 4 werknemers die regelmatig afwisselen tussen auto en fiets, scoort de provincie Antwerpen 10 procentpunt hoger dan het gemiddelde van 15 % van de Belgische werknemers die auto en fiets combineren.

Lees meer

Woon-werkverkeer in Limburg

10 maart 2020

Vergelijken we Limburg met de andere Vlaamse provincies, dan blijft koning auto daar de grootste rol spelen in de verplaatsingen tussen thuis en werk. Maar daarom niet exclusief, de auto wordt almaar vaker gecombineerd.

Lees meer

Woon-werkverkeer in Oost-Vlaanderen

10 maart 2020

Koning auto blijft het populairste vervoermiddel in het woon-werkverkeer, maar hij wordt wel almaar vaker gecombineerd. In Oost-Vlaanderen combineerde in 2019 14,8 % van de werknemers de auto met de fiets.

Lees meer

Woon-werkverkeer in Vlaams-Brabant

10 maart 2020

De combinatie van transportmodi blijft in Vlaams-Brabant terrein winnen. De auto blijft nog wel het populairst, maar hij wordt almaar meer gecombineerd, met de fiets of het openbaar vervoer.

Lees meer

Woon-werkverkeer in West-Vlaanderen

10 maart 2020

De auto blijft veruit het populairste vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer van West-Vlaamse werknemers uit de private sector.

Lees meer

Woon-werkverkeer: opnieuw meer bedrijfswagens

05 maart 2020

De auto blijft veruit het populairste vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer van Belgische werknemers uit de private sector. In 77,5 % van de woon-werkverplaatsingen is de auto betrokken.

Lees meer

Spilindex maand eerder bereikt

27 februari 2020

Wat Acerta al verwachtte is bewaarheid geworden: de spilindex voor overheidswedden en uitkeringen is een maand eerder dan werd ingeschat bereikt, nl. in februari i.p.v. in maart.

Lees meer