Vorige

Vier tips om meer tijd te maken om te ondernemen

11 februari 2020 Werkgevers

Ondernemen? Dat is honderd dingen tegelijk doen, elke dag opnieuw. Kleine en grote beslissingen nemen, bijvoorbeeld. Sommige neem je alleen, andere vertrouw je toe aan je teamleden. Maar een straf team uitbouwen en onderhouden vraagt ook de nodige organisatie – lees: het kost tijd en energie. In deze blog geven we je alvast vier tips waarmee je op dat vlak tijd kunt besparen, zodat je beter kunt focussen op het ondernemen zélf.

Leestijd: Later lezen?

1. Stem je hr-beleid af op je mensen

Een sterk personeelsbeleid zet in op mensen: hoe beter ze zich kunnen ontwikkelen, hoe beter ze zullen presteren. Dit vraagt uiteraard de nodige inspanningen van jou als werkgever. Roep daarom tijdig de hulp in om je personeelsbeleid deels of volledig en voor een langere termijn uit te besteden.

2. Werf aan via doelgroepverminderingen

Voor iedere medewerker betaal je patronale bijdragen. Maar voor sommige medewerkers heb je recht op een korting op deze bijdrage of een subsidie. Laat je daarom adviseren door je sociaal secretariaat over de mogelijkheden of volg als bedrijfsleider een opleiding van een halve dag over de verschillende subsidies.

3. Vereenvoudig je payroll met een handige tool

Hoe groter je onderneming en hoe meer mensen er aan de slag zijn, hoe complexer je payroll. Beheer ze daarom via een goed uitgebouwde applicatie zoals Acerta Connect. Die is eenvoudig te koppelen aan je eigen hr-systemen en tijdsregistratie. En als je toch met een vraag zit, dan staat het Acerta-team klaar om ze te beantwoorden.

4. Automatiseer de registratie van aan- en afwezigheden

Het is bijzonder arbeidsintensief om de aan- en afwezigheden en onkostennota’s van je medewerkers manueel te verwerken. Maak het jezelf makkelijk: laat je medewerkers zelf hun tijdsregistraties invoeren met de Acerta-tool genaamd Employee Self Service (ESS). Een win-win: je medewerkers zijn meer betrokken bij het hele proces én de administratieve werklast voor je hr-departement wordt verlicht.

Meer tips om tijd te besparen én sterker te staan als ondernemer?

Lees onze 24 tips voor succesvol ondernemen.

#acertime

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid
Werkgevers

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid

19 april 2021

Op zoek naar een hr-podcast die je blik verruimt, toekomstgericht is en gebaseerd op feiten? Zoek niet verder, want je hebt het gevonden: met de Acerta Podcast schaaf je al luisterend je kennis bij. Waar en wanneer je maar wil.

Lees meer
Pestgedrag op de werkvloer: doorbreek het taboe
Werkgevers

Pestgedrag op de werkvloer: doorbreek het taboe

10 februari 2021 Miet Vanhegen

Thuiswerk leidt tot nieuwe vormen van pestgedrag op de werkvloer, volgens een studie van IDEWE. Leidinggevenden bewustmaken over deze problematiek kan helpen om het taboe rond pestgedrag te doorbreken.

Lees meer
Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?
Werkgevers

Acerta Podcast #3: hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?

02 februari 2021 Nele Ronsmans

Hoewel leidinggeven vanop afstand en leidinggeven ‘van dichtbij’ in de kern niet zo heel veel van elkaar verschillen, komen er bij het afstandswerken extra uitdagingen kijken.

Lees meer