Vorige

Wat verandert er in oktober voor werkgevers?

29 september 2022 Werkgevers
Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in oktober 2022.

Leestijd: Later lezen?

Steunmaatregelen energiecrisis

De regering voorziet steunmaatregelen om bedrijven door de energiecrisis te loodsen. Bedrijven die hun productie moeten verminderen of stilleggen vanwege de kosten, kunnen beroep doen op tijdelijke werkloosheid. Op fiscaal vlak kunnen bedrijven uitstel van betaling vragen, alsook voor de betaling van sociale zekerheidsbijdragen. Indien nodig, kunnen er ook afbetalingsplanen voor fiscale schulden opgesteld worden. Je leest er hier meer over.

Re-integratietraject 2.0

Het re-integratietraject voor arbeidsongeschikte werknemers wijzigt vanaf 1 oktober 2022. De wijzigingen kaderen in het bredere hervormingsplan rond de aanpak van langdurig zieken. Het overzicht van de belangrijkste nieuwigheden van het re-integratietraject 2.0 lees je hier.

Toepassing vrijstelling nacht- en ploegenarbeid door uitzendkantoren

Uitzendkantoren die uitzendkrachten ter beschikking stellen van bedrijven waarin nacht- of ploegenarbeid wordt verricht, kunnen - indien ze aan alle (algemene) voorwaarden voldoen - ook aanspraak  maken op de gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor nacht- en ploegenarbeid. Om bij controle aan te kunnen tonen dat ze effectief aan alle voorwaarden voldoen,  zullen ze moeten samenwerken met de bedrijven waarin hun uitzendkrachten tewerkgesteld worden. Vanaf 1 oktober 2022 komt hier nog een voorwaarde bij: vanaf die datum zullen  uitzendkantoren deze vrijstelling enkel nog maar kunnen toepassen indien zij hiervoor het akkoord hebben verkregen van hun klant. Momenteel bestaan er geen regels over hoe dat ‘akkoord’ er moet uitzien.

Werkomstandigheden: omzetting van twee Europese richtlijnen

Vanaf oktober zullen er nieuwe richtlijnen gelden die de werk-privébalans van ouders en mantelzorgers moeten verbeteren en die de arbeidsvoorwaarden transparanter moeten maken. Het gaat om de omzetting van twee Europese richtlijnen. Je leest er hier meer over.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Deel dit artikel

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

koopkrachtpremie_acerta
Werkgevers

Uitreiking koopkrachtpremie: 31 maart nadert

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

De regering bereikte eind november 2022 een akkoord over de loonmarge 2023-2024. In dit akkoord is een koopkrachtpremie voorzien. Die moet worden toegekend onder de vorm van consumptiecheques, uit te reiken vanaf 1 juni 2023.

Lees meer
Werkgevers

Een fusie of overname van je bedrijf: hoe pak je dit aan?

22 februari 2024
Nele Pelicaen

Wanneer je bedrijf wordt overgenomen of bepaalde afdelingen of andere ondernemingen samengevoegd worden, gelden er bepaalde regels en zijn er ook enkele gevolgen die je als bedrijf moet naleven.

Lees meer
Werkgevers

Vennootschapswet: bestuurders mogen geen werknemer zijn

16 februari 2024
Mieke Bruyninckx

Wist je dat een bestuurder geen werknemer mag zijn? Aangezien hier vaak vragen over zijn, brengen we de reglementering graag nog even onder de aandacht.

Lees meer