Overzicht
19 resultaten

In deze whitepaper vind je praktisch toepasbare oplossingen voor de meest prangende hr-uitdagingen waarmee bedrijven uit de bouwsector geconfronteerd worden. Gebruik deze inzichten, tips en adviezen om een strategisch en toekomstgericht hr-beleid uit te tekenen.

Om je inkomen te waarborgen wanneer je als zelfstandige (even) niet meer kan werken, sluit je een verzekering Gewaarborgd inkomen af. Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Om goed te kunnen leven van je zelfstandige activiteit, heb je een goed loon nodig. Hoeveel loon kan je jezelf uitkeren als zelfstandige? En hoe kan je dat optimaliseren?

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen in de wetgeving waarmee je als starter en zelfstandige best rekening mee kan houden? We geven een makkelijk overzicht zodat je meteen weet waar er voor jou dit jaar van toepassing is.

Voor verschillende diensten gelden verschillende btw-tarieven. Als je start is het dan ook van groot belang om te weten of je al dan niet btw-plichtig bent, maar ook welke tarieven je moet hanteren.

Je ondernemersbloed kriebelt en je eigen kantoor of praktijk starten is voor jou een logische keuze. In tegenstelling tot werknemers in loondienst krijg je als zelfstandig vrij beroeper niet zomaar elke maand een vast loon op je rekening gestort.

In 2024 vinden er opnieuw sociale verkiezingen plaats. Het lijkt nog ver weg, maar de organisatie van de sociale verkiezingen vergt een lange en strikte procedure die al in 2023 van start gaat. Organiseert jouw organisatie dit voor de eerste keer of ben je al een ervaringsdeskundige, een goede voorbereiding blijft belangrijk.

De federale regering heeft een akkoord over de begroting bereikt voor 2022-2024 waarin ook maatregelen voor de zelfstandigen opgenomen zijn. Tegen eind 2021 zouden deze maatregelen in de vorm van een programmawet ingediend worden bij het parlement.