Contact
Bel een kantoor
Kies een kantoor
Antwerpen Brabant Wallon Brussel Louizalaan Brussel/Bruxelles Hainaut Kempen Liège Limburg Luxembourg Namur Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen
Antwerpen
Groenenborgerlaan 16, 2610 Antwerpen-Wilrijk
03 740 78 40
Brabant Wallon
Rue Fond Cattelain 2, 1435 Louvain-la-Neuve, Mont-Saint-Guibert
02 474 01 06
Brussel Louizalaan
Louizalaan 123A, 1050 Brussel
02 474 01 06
Brussel/Bruxelles
Buro & Design Center (BDC), Heizel Esplanade PB 65, 1020 Brussel-Heizel
Of kom met het openbaar vervoer. Meer info vind je op mivb.be

02 474 01 06
Hainaut
Espace Sud, Esplanade Magritte 5, 6010 Charleroi
02 474 01 06
Kempen
Parklaan 46 bus 110, 2300 Turnhout
03 740 78 40
Liège
Parc Artisanal 11-13, 4671 Liège
02 474 01 06
Limburg
Kunstlaan 16, 3500 Hasselt
011 24 94 57
Luxembourg
Avenue Herbofin 1 B, 6800 Libramont
02 474 01 06
Namur
Chaussée de Liège 140-142, 5100 Namur
02 474 01 06
Oost-Vlaanderen
Kortrijksesteenweg 1131, 9051 Sint-Denijs-Westrem
09 264 12 40
Vlaams-Brabant
Diestsepoort 1, 3000 Leuven
016 24 53 24
West-Vlaanderen
Ter Reigerie 11, 8800 Roeselare
09 264 12 40

Aanwerven van personeel

26 februari 2019
Leestijd: Later lezen?

Iemand in dienst nemen is spannend. Zeker als het de eerste keer is. Bekwame hulp is een verademing, maar wat kost die elke maand? Heb je recht op een tewerkstellingspremie?

Als het financiële plaatje helder en haalbaar is, komt het erop aan de juiste match te vinden en te overtuigen, vlot productief te maken en enthousiast te houden.

Starten met personeel, selectie, rekrutering, doelgroepverminderingen en onboarding. Acerta is er dag in dag uit mee bezig. In theorie en praktijk. We delen onze kennis en tools graag met jou.

Eerste werknemer

Van plan om werkgever te worden? Proficiat! Maar personeel in dienst hebben, brengt best wat administratie met zich mee. Zeker als je een eerste werknemer in dienst neemt, is professionele ondersteuning bij je payroll en sociaal beheer geen overbodige luxe.

Premies aanwerving

De kosten voor je eerste, tweede en zelfs derde medewerker binnen de perken houden? Doe een beroep op provinciale, Vlaamse, Belgische of zelfs Europese steun.

Onboarding verhoogt retentie

Eén op drie werknemers verlaat zijn nieuwe werkgever binnen het jaar. Met een warm welkom en een goede integratie in je organisatie, verhoog je de kans dat talent aan boord blijft en groeit. En jij maakt van je nieuwe medewerker je beste ambassadeur.

Hoe pak je onboarding concreet aan?

Een goede integratie van je nieuwe medewerker start meteen na het ondertekenen van het contract. In de maanden of weken dat je collega nog niet bij je werkt, betrek je hem of haar al bij het reilen en zeilen en de cultuur van je onderneming, bij je teams en hun werkwijzen. Zo vereenvoudig je een vlotte instroom en een succesvolle start. Proactieve communicatie en een slimme onboarding app helpen je daarbij.

Haal de juiste medewerkers aan boord

Wanneer je een nieuwe medewerker in huis wilt halen, is het belangrijk de juiste match te vinden. Om dit te doen bestaan er verschillende vormen van rekrutering. Acerta vertelt je graag welke methodes je gebruikt voor het vinden van jouw ideale match.

Arbeidscontract van bepaalde duur

Iemand tijdelijk in dienst nemen kan onder meer met een arbeidscontract van bepaalde duur of een overeenkomst voor duidelijk omschreven werk. Eén of meerdere keren verlengen, of vroegtijdig opzeggen, kan onder bepaalde voorwaarden.

Contract onbepaalde duur

Volgens de Arbeidsovereenkomstenwet is de ‘normale’ vorm van een arbeidsovereenkomst eencontract van onbepaalde duur: een job met langetermijnperspectieven. Toch kunnen beide partijen het contract op elk moment eenzijdig of in onderling akkoord beëindigen, mits ze bepaalde voorwaarden naleven.

Tewerkstelling van jongeren

Voordelig een jonge werkzoekende opleiden en aanwerven? Overweeg dan zeker een beroepsinlevingsovereenkomst (BIS) of een individuele beroepsopleiding (IBO). Zo leid je kandidaten op tot gemotiveerde medewerkers – zónder een financiële aderlating.

Studentenarbeid

Kan je wat extra hulp gebruiken tijdens drukke periodes of vakanties? Dan biedt een jobstudent misschien wel een oplossing. Acerta maakt je wegwijs in de regelgeving.

Buitenlandse medewerker aanwerven

Internationale tewerkstelling biedt kansen, maar doet tegelijk veel vragen rijzen. Hoe zit het met arbeidsvergunningen? Wat is de nieuwe single permit? En in welke mate spelen het herkomstland en de tewerkstellingsduur een rol?

Stagiairs in je organisatie

Een stagiair aan boord halen? Prima idee. Want afhankelijk van het soort stage betaal je ofwel een beperkte vergoeding ofwel zelfs helemaal geen vergoeding. Met de juiste briefing en begeleiding nemen ze je bovendien heel wat werk uit handen.

Aanwerven via uitzendarbeid

Steeds meer organisaties doen een beroep op uitzendarbeid. Dat biedt niet alleen extra flexibiliteit, het neemt ook een grote brok van de administratie weg. Maar het kan ook financieel interessant zijn. Toch is het niet voor elke organisatie de juiste oplossing. Bovendien zijn er een aantal strikte regels waarmee je rekening moet houden.

Voltijdse werknemer

Hoeveel uren per week mag je voltijdse werknemer werken en hoeveel overuren zijn er mogelijk? Acerta verheldert en geeft je een gepast advies.

Deeltijdse medewerker

Deeltijds werken is onderworpen aan complexe wetgeving. Wanneer en hoe stel je iemand deeltijds tewerk? Welke formaliteiten moet je vervullen? Welke verplichtingen dien je na te leven?

Grensarbeid

Neem jij binnenkort een Nederlandse, Franse, Luxemburgse of Duitse medewerker aan? Dan is de kans groot dat er sprake is van grensarbeid. Dit heeft heel wat gevolgen voor het pensioen, de sociale zekerheid en de belastingen van deze medewerker. Verdiep je daarom op voorhand goed in deze materie.

Employer branding

Via employer branding versterk je het beeld dat de buitenwereld heeft van jouw bedrijf. Het is belangrijk voor de aanwerving, retentie en het engagement van je medewerkers. De sleutel? Maximaal inzetten op maatwerk en keuzevrijheid.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers