Aanwerven met succes

Leestijd: Later lezen?

Iemand in dienst nemen is spannend. Zeker als het de eerste keer is. Bekwame hulp is een verademing, maar wat kost die elke maand? Heb je recht op een tewerkstellingspremie?

Als het financiële plaatje helder en haalbaar is, komt het erop aan de juiste match te vinden en te overtuigen, vlot productief te maken en enthousiast te houden.

Starten met personeel, selectie, rekrutering, doelgroepverminderingen en onboarding. Acerta is er dag in dag uit mee bezig. In theorie en praktijk. We delen onze kennis en tools graag met jou.

Eerste werknemer

Van plan om werkgever te worden? Proficiat! Maar personeel in dienst hebben, brengt best wat administratie met zich mee. Zeker als je een eerste werknemer in dienst neemt, is professionele ondersteuning bij je payroll en sociaal beheer geen overbodige luxe.

Premies aanwerving

De kosten voor je eerste, tweede en zelfs derde medewerker binnen de perken houden? Doe een beroep op provinciale, Vlaamse, Belgische of zelfs Europese steun.

Onboarding: wat en waarom

Eén op vier werknemers verlaat zijn nieuwe werkgever binnen het jaar. Met een warm welkom en een goede integratie in je organisatie, verhoog je de kans dat talent aan boord blijft en groeit. En maak jij van je nieuwe medewerker je beste ambassadeur.

Zo pak je onboarding concreet aan

Een goede integratie van je nieuwe medewerker start meteen na het ondertekenen van het contract. In de maanden of weken dat je collega nog niet bij je werkt, betrek je hem al bij het reilen en zeilen en de cultuur van je onderneming, bij je teams en hun werkwijzes. Zo vereenvoudig je een vlotte instroom en een succesvolle start. Proactieve communicatie en een slimme onboarding app helpen je daarbij.