Vorige

Elektronisch betalen kreeg een coronabooster

19 februari 2022 Starters

De pandemie heeft onze gewoontes voorgoed veranderd. Handen schudden en zoenen doen we veel minder, zo goed als iedereen werkt minstens af en toe van thuis uit en we betalen haast nooit meer cash.

- In samenwerking met Worldline

Leestijd: Later lezen?

Elektronische betalingen hebben een enorme vlucht genomen tijdens de voorbije woelige periode. Cash geld kon het virus doorgeven, dus betaalde iedereen in verkooppunten met de kaart. En liefst nog contactloos. Ook online shoppen is sterk toegenomen. “Veel consumenten hebben van online shoppen een gewoonte gemaakt”, bevestigt ook Vincent Coussement, Head of Sales Benelux van Worldline, de Europese marktleider in betaal- en transactiediensten. “Maar ook heel wat handelaars hebben tijdens de verschillende lockdowns met succes een eigen webshop opgestart. Als het elektronisch betalen in België in de lift zit, is dat dan ook hoofdzakelijk toe te schrijven aan de groei van e-commerce.”

Meer digitale betaalmethoden

Om al die elektronische betalingen in goede banen te leiden, zijn steeds meer digitale betaalwijzebeschikbaar. De grote technologiereuzen wedijveren wereldwijd met hun eigen betaalmethoden, van Apple Pay tot Google Pay. In België kan je in steeds meer handelszaken mobiel betalen met Payconiq. Echte technologiefreaks betalen zelfs niet meer met hun smartphone, maar met wearables, zoals een polshorloge.

 

Tap on phone

“Mobiele betalingen worden uiteindelijk de norm”, voorspelt Vincent Coussement, al ziet hij dat nog niet meteen gebeuren. “Daarvoor zijn bankkaarten nu nog te veilig, te gemakkelijk en te snel.” Volgens Vincent Coussement zullen mobiele betalingen pas echt versnellen eens tap on phone algemeen is doorgebroken. Bij die betaalwijze houdt de klant zijn contactloze kaart niet tegen een betaalterminal, maar tegen de smartphone van de handelaar. Deze innovatie maakt mobiel elektronisch betalen mogelijk tegen een uiterst lage kostprijs voor de handelaar. Dat zal de groei ongetwijfeld fors versnellen.

Mobiele betalingen worden uiteindelijk de norm

Vincent Coussement, Head of Sales Benelux Worldline

Deel dit artikel