Vorige

Co-working space of toch maar een eigen kantoor?

26 april 2021 Starters

Co-workingspaces zijn up and coming. Startende ondernemers kiezen er vaker voor om samen te komen in coworking spaces dan een eigen kantoor te hebben. Beide aanpakken hebben hun voor- en nadelen, wij sommen die even voor je op.  

- in samenwerking met Turner

Leestijd: Later lezen?

Start-up VS bedrijf in groei

Voor start-ups zijn co-working ruimtes interessant omdat dit een vrijblijvende optie is. Je kan dag per dag bekijken hoeveel ruimte je nodig hebt, vaak wordt er ook gewerkt met maandelijkse abonnementen die gemakkelijk aanpasbaar zijn op de groei van het bedrijf. Daarnaast wordt het risico bij de starter ook beperkt, je kan namelijk heel snel opzeggen.

Telt je team al een aardig aantal medewerkers of staat het bedrijf of het punt te investeren in human capital? Dan kan je best de coworking overslaan en kies je best voor een eigen kantoorruimte om in te ondernemen. Hier kies je dan beter een ruimte die iets groter is zodat er zeker ruimte is om nog verder te groeien.

Co-working space of toch maar een eigen kantoor_ 1
Co-working space of toch maar een eigen kantoor_ 2

Interieur van je werkplek

Flexibele werkplekken geven niet enkel vrijheid, ze zijn ook vriendelijker voor de portefeuille! Wanneer je kiest voor een coworking ruimte hoef je zelf geen kantoorbenodigdheden aan te kopen, je hoeft ook geen tijd te spenderen aan het bepalen van je interieur. Bij de meeste co-working ruimtes zijn de meeste zaken namelijk al aanwezig: bureau’s, printers, internet, tot koffieapparaten, vergaderzalen met de nieuwste technologie… Nieuwe klanten zullen al snel onder de indruk zijn van de professionele uitstraling van jouw onderneming. Wanneer je zelf een kantoorruimte hebt, kan je die natuurlijk nog meer afstemmen op jouw specifieke noden en stijl. Zo leent het interieur van je pand zich perfect om jouw stijl en waarden over te brengen naar je bezoekers. Je kan je interieur zelfs zodanig optimaliseren dat de productiviteit van je medewerkers toeneemt

Co Creation of Concentratie ten top

Een van de grootste voordelen van coworking spaces is dat je dag in en dag uit in contact komt met gelijkgezinde ondernemers uit allerlei vakgebieden. In dergelijke biotopen kunnen ondernemers veel van elkaar leren en vindt er een ware kruisbestuiving plaats tussen de ondernemingen. Wil je je echter meer concentreren? Dan kies je beter voor een eigen kantoor waar de focus altijd op de eigen onderneming ligt. Begint je onderneming te groeien en worden er nieuwe collega’s aangenomen? Dan kunnen die allemaal gezellig samenkomen op jouw kantoor.

Op zoek naar jouw eerste kantoor om je onderneming in te vestigen? Bekijk alvast het aanbod van Turner aanbod: kantoren te koop en kantoren te huur.  Vind je niet wat bij jouw onderneming past? Contacteer Turner dan vrijblijvend. 

Turner, jouw partner in bedrijfsvastgoed

Turner, jouw partner in bedrijfsvastgoed

Turner is de tak bedrijfsvastgoed binnen Dewaele Vastgoedgroep. B2B bieden zij handelspanden, horecaruimtes, magazijnen, kantoren, Beleggingsvastgoed en overnames, zowel te koop als te huur aan.

Meer info

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Kan je als zelfstandige je gezinswoning laten beschermen tegen eventuele schuldeisers?
Starters

Kan je als zelfstandige je gezinswoning laten beschermen tegen eventuele schuldeisers?

05 mei 2021

Werken op zelfstandige basis heeft veel voordelen, maar er komen natuurlijk ook risico’s bij kijken. Zo ben je persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden die je aangaat binnen je beroep. Je gezinswoning laten beschermen is altijd een goed idee, zo voorkom je dat eventuele schuldeisers er beslag op zouden leggen. Hoe dat precies in z’n werk g...

Lees meer
Starters academie helpt duizenden starters en zelfstandigen in spe op weg
Starters

Starters academie helpt duizenden starters en zelfstandigen in spe op weg

04 mei 2021 Rachel Ho

Een vlotte opstart van jouw zaak is voor Acerta een absolute topprioriteit. Onze befaamde Starters academie is één van de vele manieren waarop we beginnende ondernemers willen ondersteunen.

Lees meer
Een mooie bijverdienste in bijberoep? Zo begin je eraan
Starters

Een mooie bijverdienste in bijberoep? Zo begin je eraan

29 april 2021 Els Schellens

Heb je een businessidee dat je op een laagdrempelige manier wil aftoetsen, zonder meteen all-in te gaan? Dan is starten in bijberoep een uitstekende optie. Als zelfstandige in bijberoep verwerf je een extra inkomen - en dat terwijl je minder (financiële) risico’s neemt.

Lees meer