Aanvraag overbruggingsrecht wegens gedwongen sluiting

Mei 2021

Zelfstandigen, helpers en meewerkende echtgenoten, die hun activiteiten gedwongen moeten sluiten tijdens de COVID-19-crisis, kunnen het dubbel crisis-overbruggingsrecht bekomen voor mei 2021. Doe hier je aanvraag.

Let op: Dit formulier kan enkel online ingevuld worden

A) Jouw activiteit

BELANGRIJK

Twijfel je of je verplicht moet sluiten? Je vindt een overzicht van alle activiteiten op de site van de FOD Economie

Wie onder de gedwongen sluitingsmaatregelen valt, krijgt het dubbel overbruggingsrecht. Wie hoofdzakelijk afhankelijk is van een sector die verplicht moet sluiten, krijgt ook het dubbele overbruggingsrecht bij een volledige onderbreking van de activiteit. Bij een gedeeltelijke onderbreking, wordt het enkele overbruggingsrecht betaald in geval van aanzienlijk omzetverlies. Een aanvraag indienen doe je hier.

Wie enkel mag openblijven op afspraak, maar besloten heeft om in april toch volledig te sluiten tot het einde van deze maatregel, krijgt het dubbele overbruggingsrecht. Wie wel openblijft op afspraak, kan het overbruggingsrecht wegens aanzienlijk omzetverlies krijgen. Een aanvraag indienen doe je hier

B) Vervangingsinkomen

Je ontvangt onmiddellijk na het verzenden een bevestigingsmail van je aanvraag.

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.