Aanvraag overbruggingsrecht wegens aanzienlijk inkomstenverlies

Verstrengde coronamaatregelen

We communiceerden eerder over de verstrengde coronamaatregelen. Het ministerieel besluit van 25 maart bepaalde dat de zogenaamde niet-essentiële winkels vanaf 27 maart moesten sluiten, maar op afspraak mochten open blijven. Zij zouden recht hebben op het overbruggingsrecht omwille van gedwongen sluiting, een dubbele uitkering. Uit een nieuw persbericht van het kabinet van minister Clarinval blijkt dat er wordt teruggekomen op deze beslissing. Wie op afspraak open kan blijven en een omzetverlies van ten minste 40% heeft, komt in aanmerking voor het enkelvoudig overbruggingsrecht. Als het onmogelijk blijkt om op afspraak te openen, kunnen de zaken vrijwillig sluiten en gebruik maken van het dubbele crisis-overbruggingsrecht (dat betekent alleen via click&collect of levering, niet op afspraak). Vraag het overbruggingsrecht wegens gedwongen sluiting hier aan. 

April 2021

Zelfstandigen, helpers en meewerkende echtgenoten die in maart 2021 een omzetverlies van minstens 40% hebben geleden ingevolge de COVID-19-crisis, kunnen het crisis-overbruggingsrecht bekomen voor april 2021. Deze maatregel geldt ongeacht de sector waarin men actief is. Doe hier je aanvraag.

Let op: Dit formulier kan enkel online ingevuld worden

Sleep of klik om bestanden toe te voegen

Je ontvangt onmiddellijk na het verzenden een bevestigingsmail van je aanvraag.

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.