Vorige

Kappa Data speelt op veilig met Acerta Connect

#Werkgevers

Door een toeval volgde CEO Koert Martens van Kappa Data op een avond les bij Piet Faelens van Acerta. Zijn bedrijf bestond toen al meer dan tien jaar, en hij was aangesloten bij een ander sociaal secretariaat. Maar de expertise van de lesgever, zijn begeestering en zijn professionele maar ook persoonlijke aanpak brachten hem ertoe om de overstap te maken naar Acerta. Een beslissing waar hij nog altijd volledig achterstaat.

Leestijd: Later lezen?

Kappa Data uit Gent vierde onlangs zijn twintigste verjaardag als distributeur van netwerkinfrastructuur en van hard- en softwarebeveiligingsproducten. Het bedrijf kende een mooie groei en wist zich stand te houden in een voortdurend veranderende markt door een intelligente keuze van partners, producten en oplossingen. Vandaag staan er 19 FTE’s op de payroll. En voor al hun HR-vragen doen ze een beroep op de expertise van Acerta.

Geen vakantiestress

“We werken nu sinds 1,5 jaar met de digitale tool Acerta Connect,” vertelt HR-verantwoordelijke Tom Van Rijsselbergen van Kappa Data. “En dat bevalt ons bijzonder. Gedaan met stress over vakantieregelingen: onze werknemers vragen gewoon zelf hun verlof aan via de vakantieplanner. Ik gebruik Acerta Connect minstens eens per week om ziektes of andere zaken te registreren. En natuurlijk ook eens per maand voor de verwerking van de lonen. Ik moet zeggen, sinds we met de tools van Acerta werken, kosten al deze zaken ons geen moeite meer. Een echte verademing.”

Acerta is maar één telefoontje weg

“Ik ben vooral getroffen door het gebruiksgemak van de tools en de klantvriendelijkheid van Acerta,” zegt Tom. “Neem nu hun klantenportaal, dat ik gebruik voor loonfiches, facturen en boekingsdocumenten. Dat neemt me zoveel werk uit handen. Maar wat ik misschien nog het meest apprecieer, is dat ze altijd bereikbaar zijn en bereid om te helpen. Mijn contactpersoon is altijd te bereiken, dat maakt zo’n verschil. Als ik met vragen zit of een probleem heb, weet ik dat ik snel word geholpen. En ik krijg écht advies, op maat van mijn bedrijf, geen algemeenheden.”

Training op maat

Of er dan toch niets is dat Acerta beter zou kunnen doen? “Toch wel”, lacht Tom. “Ik zou graag willen dat ze een opleiding maken op maat van onze firma. Ze kennen ons dossier door en door, en zouden een basiscursus kunnen maken waarin onze typische problemen, vragen en manier van werken in verweven zitten.” De boodschap is bij deze overgebracht!

Ook op zoek gespecialiseerd hr-advies?

Neem contact op met onze gespecialiseerde consultants.

Deel dit ondernemersverhaal