Acerta voor Zelfstandigen

Leurkaart voor ambulante handel

Leurkaart voor ambulante handel

De leurkaart is een bekend begrip. De officiële naam is 'machtiging voor ambulante handel'. Voor handel zonder vaste plaats dus. Die toelating heb je nodig als handelaar zonder vaste zetel of als je je handelsactiviteiten buiten je normale vestiging doet:

  • als je spullen verkoopt bij mensen thuis, deur aan deur
  • als je marktkramer bent 
  • als je verkoopt tijdens manifestaties, op straten en pleinen of in winkelgalerijen
  • als je in cafés of restaurants aan bloemenverkoop doet

Je machtiging voor ambulante handel is een beveiligde kaart met QR code, die de gegevens van je onderneming bevat. Het formaat is te vergelijken met dat van een bankkaart.

Vrijstelling?

In sommige gevallen ben je vrijgesteld, bijvoorbeeld bij verkoop voor een goed doel. Ook voor verkoop tijdens homeparty’s heb je geen leurkaart nodig. Als homepartyverkoper moet je je wel inschrijven in de KBO en aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. 

Wij regelen alle formaliteiten

Vraag Acerta om alle formaliteiten voor de aanvraag of wijziging van je leurkaart ambulante handel voor je in orde te brengen. De kosten voor een leurkaart verschillen naargelang wie ze aanvraagt of wijzigt, en naargelang je de kaart voor bepaalde of onbepaalde duur nodig hebt. Zo kan je de kaart voor jezelf of voor een aangestelde medewerker aanvragen. Alle tarieven vind je hieronder terug.

Aanvragen als Aanvraag leurkaart Wijziging leurkaart
Zelfstandige 150 euro 50 euro
Aangestelde medewerker A 100 euro 100 euro
Aangestelde B onbepaalde duur 100 euro 50 euro
Aangestelde B bepaalde duur 50 euro 50 euro

Ofwel vul je het formulier hieronder in en bezorg je het via e-mail, ofwel kom je naar het Acerta-kantoor in je buurt om het formulier samen met ons te vervolledigen. Wil je eerst meer uitleg? Stel ons vrijblijvend je vragen.