Overzicht
10 resultaten

Om je inkomen te waarborgen wanneer je als zelfstandige (even) niet meer kan werken, sluit je een verzekering Gewaarborgd inkomen af. Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk?

Om goed te kunnen leven van je zelfstandige activiteit, heb je een goed loon nodig. Hoeveel loon kan je jezelf uitkeren als zelfstandige? En hoe kan je dat optimaliseren?

Om zelfstandige te worden heb je meestal geen startkapitaal nodig. Maar er komen wel kosten bij kijken. Overloop hier de belangrijkste kostenposten.

Je ondernemersbloed kriebelt en je eigen kantoor of praktijk starten is voor jou een logische keuze. In tegenstelling tot werknemers in loondienst krijg je als zelfstandig vrij beroeper niet zomaar elke maand een vast loon op je rekening gestort.

Een op de drie werknemers wil zijn loopbaan een andere wending geven. Vooral twintigers overwegen een job in andere sector, dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 2.000 werkende Belgen. Waarom? Ze willen een grotere zinvolheid ervaren, een betere werk-privébalans en/of een goede verloning.

Als pas gestarte zelfstandige wil je jezelf een aantrekkelijk loon uitkeren. Je kiest zelf welk loon je ontvangt, maar moet ook rekening houden met de fiscale gevolgen. Wat zijn interessante alternatieven?

Zelfstandige worden of in loondienst blijven? Therapeut Veerle besliste om de overgang te maken van werknemer naar zelfstandige. Ze vertelt wat de belangrijkste veranderingen voor haar waren.

Als werknemer is het gemiddeld loon in je sector makkelijk te achterhalen. Maar hoe bepaal je dat als zelfstandige? Achterhaal hier hoeveel je zult verdienen.

Je wilt je eigen zaak starten maar twijfelt omwille van de financiële onzekerheid? Van notaris tot schrijnwerker: ontdek hier wie écht goed zijn brood verdient als zelfstandige.